[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ιστορική απόφαση κατά εβραίων εποίκων
Κυριακή 22 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ διέταξε την έξωση τριών οικογενειών εβραίων εποίκων από ένα σπίτι στο οποίο είχαν εγκατασταθεί στην παλαιστινιακή πόλη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, όπως μετέδωσε σήμερα το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, το δικαστήριο έκρινε ότι οι έποικοι είχαν εγκατασταθεί παράνομα σε αυτό το σπίτι στη συνοικία Τελ-Ρουμέιντα, στον τομέα της Χεβρώνας τον οποίο ελέγχει το Ισραήλ, και ζήτησε την έξωσή τους.

Όταν ρωτήθηκε από το γαλλικό Πρακτορείο η Χάγκιτ Όφαν, εκπρόσωπος του ισραηλινού κινήματος κατά του εποικισμού «Ειρήνη τώρα», επιβεβαίωσε ότι «το δικαστήριο της Ιερουσαλήμ διέταξε την έξωση μέχρι τις 15 Μαΐου, τριών οικογενειών εβραίων εποίκων που είχαν εγκατασταθεί παράνομα σε ένα σπίτι στην Τελ-Ρουμέιντα».

«Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 οι Μπάκρι, ένα ζευγάρι Παλαιστινίων, εγκατέλειψαν το σπίτι τους έπειτα από τις συνεχείς παρενοχλήσεις από τους εποίκους γείτονές τους, οι οποίοι στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στο σπίτι», σημείωσε η Όφαν.

«Οι Μπάκρι απευθύνθηκαν στο δικαστήριο το 2006 και κατέθεσαν μήνυση εναντίον των εποίκων. Εκείνοι αρχικά δήλωσαν ότι μισθώνουν το σπίτι, στη συνέχεια ότι έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, οι οποίοι όμως δεν αναγνωρίστηκαν από το δικαστήριο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Περίπου 190.000 Παλαιστίνιοι ζουν στη Χεβρώνα, τη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Όχθης, σε κλίμα έντασης με τους 600 εβραίους εποίκους που έχουν εγκατασταθεί σε έναν θύλακα στο κέντρο της πόλης.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ιστορική απόφαση κατά εβραίων εποίκων"

Leave a reply