[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βαθύτερη ύφεση «βλέπει» η ΤτΕ
Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Το «καμπανάκι» της ύφεσης φαίνεται πως θα χτυπήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά την αυριανή παρουσίαση της έκθεσης της ΤτΕ για την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων, η ΤτΕ αναθεωρεί την εκτίμησή της για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5%, εκτιμώντας πλέον ότι η ύφεση μπορεί να υπερβεί αυτό το ποσοστό και ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από τα τέλη του 2013.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, παρά τις προβλέψεις αυτές, ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋποθεση να προωθηθούν πολιτικές για την ανάπτυξη.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο κ. Προβόπουλος αναμένεται επίσης να υπογραμμίσει, την ανάγκη προώθησης συγκεκριμένων πολιτικών, όπως ένα σταθερό και λιτό φορολογικό περιβάλλον, την επιτάχυνση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, αλλά και την υλοποίηση του προγράμματος Ήλιος για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία και άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Τέλος, ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να τονίσει ότι καθοριστικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα διαδραματίσουν οι τράπεζες, καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους θα παρέχουν ρευστότητα στην αγορά.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βαθύτερη ύφεση «βλέπει» η ΤτΕ"

Leave a reply