[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 Posted by -

Μια απολαυστική ταινία τρόμου αλλά και κινούμενα σχέδια με πρωταγωνιστή έναν αποτυχημένο πειρατή ελαφραίνουν το δύσθυμο κλίμα των ημερών και μας φτιάχνουν διάθεση αναστάσιμη!

Εσπασε το αβγό και βγήκαν… δύο εκπλήξεις: μια ξεκαρδιστική ταινία τρόμου («Το μικρό σπίτι στο δάσος») και μια περιπετειώδης ταινία κινουμένων σχεδίων για έναν αξιαγάπητο πειρατή («Πειρατές»!). Ο,τι καλύτερο για τις διακοπές και για να μυρίσει λίγο καλοκαίρι!

Προσοχή: Λόγω εορτών κάποιοι κινηματογράφοι ενδέχεται να κλείσουν για μερικές ημέρες. Καλό είναι να επικοινωνήσετε με το σινεμά της επιλογής σας προτού το επισκεφθείτε.


Το μικρό σπίτι στο δάσος / The Cabin in the Woods
Του Ντριου Γκόνταρντ. Τρόμου, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 35 λεπτά. Με τους: Κρις Χέμσγουορθ, Κρίστεν Κόνολι, Ανα Χάτσινσον, Τζέσι Γουίλιαμς, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μπράντλι Γουίτφορντ



Το «Μικρό σπίτι στο δάσος» είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική ταινία τρόμου. Ακόμα κι εγώ που δεν αντέχω πια ούτε το gore, ούτε τα εμφράγματα από το απότομο μοντάζ και τον φωνακλάδικο σχεδιασμό ήχου που έχουν καθιερωθεί ως πανάκεια στο είδος, πέρασα υπέροχα (αυτό δεν σημαίνει πως οι πιστοί δεν θα ικανοποιηθούν). Μια ομάδα νέων αποφασίζουν να πάνε σε μια καλύβα στο δάσος για διακοπές. Αντίθετα με τις προβλέψεις, όλοι τους σπουδάζουν, δεν είναι απλώς χαζοί αθλητές ή ξανθιές πόρνες, και έχουν εν αγνοία τους μια ομάδα επιστημόνων που παρακολουθούν κάθε τους κίνηση. Δεν θα πω περισσότερα για να μη σας το χαλάσω, αλλά αναμείνατε τρελές ατάκες, ζόμπι, σκοτεινό, ανατριχιαστικά υπόγειο, ξεκαρδιστικό χιούμορ και ανατροπή πάνω στην ανατροπή. Α, και τον Κρις Χέμσγουορθ από το «Thor», τον Τζέσι Γουίλιαμς από το «Gray’s Anatomy» και τον Μπράντλι Γουίτφορντ από το «West Wing».

Πειρατές! 3D / The Pirates! Band of Misfits 3D
Των Πίτερ Λορντ, Τζεφ Νιούιτ. Κινούμενα σχέδια, Μ. Βρετανία/ΗΠΑ, 2012. 1 ώρα και 28 λεπτά. Με τις φωνές των: Χρήστου Θάνου, Λίλας Μουτσοπούλου, Μάντυς Λάμπου



Η ταινία η οποία θα έπρεπε να είχε προβληθεί στη θέση των «Πειρατών της Καραϊβικής»! Οι δημιουργοί του «Γουάλας και Γκρόμιτ» πλάθουν με την υπέροχη stop motion τεχνική τους, με τον απόηχο της πλαστελίνης, μια επική περιπέτεια για έναν αποτυχημένο πειρατή με πλούσια γενειάδα, ένα σπάνιο πουλί για παπαγάλο, λίγη ματαιοδοξία, πολύ πιστούς ναύτες και τον Κάρολο Δαρβίνο συνοδοιπόρο! Εκεί που οι πειρατές συναντούν την επιστήμη λοιπόν (όπως και τους είχε διασταυρώσει ο Γκίντεον Ντεφό στο παιδικό βιβλίο του), η Aardman φτιάχνει έναν ιδιοφυή, σούπερ αστείο αλλά διόλου εξυπνακίστικο, σαρκαστικό σίφουνα με χρυσή καρδιά. Είναι μεγάλο κρίμα που θα κυκλοφορήσει μόνο μεταγλωττισμένη. Αν και θα πρότεινα ακόμα και στους άτεκνους ενήλικες να πάνε ούτως ή άλλως και να περιμένουν μετά και το DVD.

Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου / Mirror Mirror
Του Ταρσέμ Σινγκ. Κωμωδία, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 46 λεπτά. Με τους: Τζούλια Ρόμπερτς, Λίλι Κόλινς, Αρμι Χάμερ



Η κωμική εκδοχή της ιστορίας της Χιονάτης από τον σκηνοθέτη του «Κελιού» περιέχει μερικές ωραίες εικαστικές ιδέες, αλλά καταρρέει κάτω από το βάρος της συνολικά ανιαρής σύνδεσής τους. Ούτε η Λίλι Κόλινς ως Χιονάτη ούτε ο Αρμι Χάμερ ως Πρίγκιπας ξεχωρίζουν, σε αντίθεση με την Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία περνάει καταπληκτικά - και δεν το κρύβει!

Οι καλοκαιρινές μου διακοπές / How I spent my summer vacation

Του Αντριαν Γκράνμπεργκ. Περιπέτεια, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 35 λεπτά. Με τους: Μελ Γκίμπσον, Κέβιν Χερνάντεζ, Πίτερ Στορμάρε



Είναι αξιοπερίεργο το πώς, ακόμα και σε μια τόσο άξεστη, γεμάτη υπερβολική βία και κακό χιούμορ περιπέτεια για έναν ληστή, ο οποίος προσπαθεί να πάρει πίσω τα κλοπιμαία του ενώ βρίσκεται στη φυλακή, ο Μελ Γκίμπσον καταφέρνει να εγερθεί αλώβητος και χαριτωμένος. Τεράστιο χάρισμα για έναν τόσο πικρό άνθρωπο.

Η κάλπικη λίρα
Του Γιώργου Τζαβέλλα. Δραματική κομεντί, Ελλάδα, 1955. Με τους: Βασίλη Λογοθετίδη, Ιλυα Λιβυκού, Μίμη Φωτόπουλο, Σπεράντζα Βρανά, Ορέστη Μακρή, Δημήτρη Χορν, Ελλη Λαμπέτη, Δημήτρη Μυράτ
Η αξεπέραστη ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα είναι και η πρώτη ελληνική ταινία που επεξεργάζεται και προβάλλεται σε επανέκδοση ψηφιακά. Μια ωραία ευκαιρία για επαναθεώρηση του έργου - ή, απλώς, για επανα-απόλαυσή του!

Streetdance 2
Των Μαξ Γκίουα, Ντάνια Πασκίνι. Μιούζικαλ, 2012, Μ. Βρετανία. 1 ώρα και 25 λεπτά. Με τους: Τζορτζ Σάμπσον, Σοφία Μπουτέλα



Την περιμέναμε από την προηγούμενη εβδομάδα, μα τελικά θα τη δούμε πασχαλιάτικα! Πρόκειται για το σίκουελ της πρώτης 3D ταινίας χορού - με μπόλικο χιπ χοπ, street χορό και ωραία αγοράκια και κοριτσάκια.



-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι ταινίες της εβδομάδας"

Leave a reply