[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Eκλογές στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε ο Παπαδήμος
Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 Posted by -

Την εισήγησή του να προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών την 6η Μαΐου 2012, κατέθεσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο. Στην εισήγησή του ο κ. Παπαδήμος πρόσθεσε να προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η σύγκληση της νέας Βουλής την 17η Μαΐου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου και την προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, η χώρα μπαίνει και επίσημα στην προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο προέβη σε απολογισμό της κυβέρνησής του υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ορκίστηκε «σε μια περίοδο που η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν την πτώχευση και την οικονομική κατάρρευση» και συμπλήρωσε πως τότε «η θέση της στη ζώνη του ευρώ τελούσε υπό αίρεση».

Περιέγραψε επίσης το έργο της κυβέρνησης και στάθηκε σε τρία σημεία: Την κατάρτιση του νέου οικονομικού προγράμματος για την τριετία 2012-2014, την έγκριση του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου των 130 δις που καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας ως το 2015 και την ολοκλήρωση του PSI.

Επιπρόσθετα δήλωσε πως «με αυτόν τον τρόπο αποφύγαμε τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και διαμορφώσαμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες» με στόχο την εξυγίανση του κράτους, τη διασφάλιση δημοσιονομικής σταθερότητας και την αποκατάσταση στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Ανέφερε παράλληλα ορισμένα παραδείγματα αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων της ανάπτυξης:

-Πρωτοβουλίες για καλύτερη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ «ώστε να αξιοποιηθούν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά κεφάλαια πολύτιμα για την χρηματοδότηση μεγάλων έργων, την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους. Τα αποτελέσματα αυτών των πρωτοβουλιών θα γίνουν ορατά τους επόμενους μήνες»

-Πρόγραμμα μεταρρύθμισης του κράτους

-Προκύρηξη διαγωνισμών για τη διεξαγωγή ερευνών για την ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου

-Διαδικασίες για αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνα τη διασφάλιση της τάξης και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

-Ψήφιση νόμων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, την προώθηση μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε πως πρέπει να προετοιμαστεί για τον Ιούνιο του 2012 το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Στρατηγικής της χώρας για τα έτη 2013-2016, να εφαρμοστεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και η υλοποίηση των απαραίτητων για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Αυτοί οι λόγοι συνιστούν, όπως είπε ο κ. Παπαδήμος, «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας τον χειρισμό του οποίου πρέπει να αναλάβει η νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή».

Απευθυνόμενος στους υπουργούς που θα συμμετέχουν στις εκλογές ζήτησε η προεκλογική τους εκστρατεία να μην πραγματοποιηθεί σε βάρος των καθηκόντων τους στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως «η διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει διάλυση της κυβέρνησης».

Τέλος ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε πως «οφείλουμε ως κυβέρνηση όταν παραδώσουμε την σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, να της παραδώσουμες ταυτόχρονα και επεξεργασμένες προτάσεις, ώστε να μπορεί να κάνει με πληρέστερο τρόπο τις δικές της επιλογές».

Και κατέληξε ο πρωθυπουργός: «πρέπει να της παραδώσουμε ένα κράτος σε λειτουργία».



-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Eκλογές στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε ο Παπαδήμος"

Leave a reply