[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ελλάδα εκτός ευρώ σημαίνει χασούρα για τρόικα 250 δισ. ευρώ - Το Reuters όπως επιμένει!
Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και πραγματοποίηση συναλλαγών στο νέο νόμισμα της χώρας, προετοιμάζονται διεθνείς τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Ορισμένες τράπεζες δεν διέγραψαν ποτέ τη δραχμή από τα συστήματά τους, αφότου η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρώ και θα είναι έτοιμες να κάνουν την αλλαγή στην περίπτωση που τα προβλήματα χρέους αναγκάσουν τη χώρα να επαναφέρει το παλιό της νόμισμα», αναφέρει το πρακτορείο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα δημιουργούσε νομικά και πρακτικά προβλήματα για τις τράπεζες τα οποία θα επισκίαζαν τα σχετικά προφανή τεχνικά ζητήματα για την αντιμετώπιση του νέου νομίσματος.

Ο Χάρτμουτ Γκρόσμαν της ICS Risk Advisors επισημαίνει πως οι προετοιμασίες των τραπεζών για ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή έχουν ξεκινήσει ήδη από την εποχή που ξέσπασε η κρίση στη χώρα, δηλαδή το 2009. «Πολλές εταιρείες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, το εξετάζουν εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο υπάρχει σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη δεν είναι κάτι καινούριο», επισημαίνει.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ελλάδα εκτός ευρώ σημαίνει χασούρα για τρόικα 250 δισ. ευρώ - Το Reuters όπως επιμένει!"

Leave a reply