[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναταράξεις στη ΝΔ από την συμφωνία Σαμαρά - Ντόρας
Τρίτη 22 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Έντονες αναταράξεις προκαλεί στους βουλευτές της ΝΔ η συμφωνία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη με τον κ. Αντώνη Σαμαρά για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Ειδικά μάλιστα η «θυσία» τριών νεοδημοκρατών που κέρδισαν έδρες, υπέρ άλλων της Δημοκρατικής Συμμαχίας που δεν μπήκαν στη Βουλή! Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα πολιτικά χρονικά.

Οι βουλευτές της ΝΔ που θα μείνουν εκτός Βουλής θεωρούν ότι είναι "unfair" να τους πάρουν τις έδρες προκειμένου να μπουν σε εκλόγιμες θέσεις στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Λένε ότι όλοι όσοι εξελέγησαν θα πρέπει να διασφαλιστούν και τα στελέχη της ΔΗΣΥ να μπουν αμέσως μετά την τελευταία εκλόγιμη θέση έτσι ώστε αν φέρουν δικούς τους ψήφους να μπουν στην Βουλή. Οι υποψήφιοι της ΝΔ που δεν εξελέγησαν δεν έχουν λόγους να διαμαρτύρονται.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι στην Ηλεία όπου η ΝΔ εξέλεξε δύο βουλευτές: Τον κ. Κώστα Τζαβάρα και την κυρία Διονυσία Αυγερινοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται στις προσεχείς εκλογές η δεύτερη και βέβαιη θέση να δοθεί στον κ. Γιώργο Κοντογιάννη. Στο ενδεχόμενο αυτό όμως αντιδρά η κομματική βάση του νομού. Τόσο οι τοπικές όσο και η νομαρχιακή της ΝΔ έχουν διαμηνύσει στην λεωφόρο Συγγρού ότι δεν συμφωνούν. Είναι δε εκατοντάδες τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας. Μάλιστα υπάρχει το ενδεχόμενο αντί να αυξήσει την δύναμή της η ΝΔ να την μειώσει λόγω των αντιδράσεων και αντί να βγάλει τρεις βουλευτές την επόμενη φορά να χάσει και τον δεύτερο.
Ο κ. Κοντογιάννης έχει μεν καταγωγή από την Ηλεία αλλά στις εκλογές είχε κατέβει στην Β΄ Αθήνας. Όμως στην Β΄ Αθήνας η κ. Μπακογιάννη θέλει να κατεβάσει τον κ. Γιάννη Οικονόμου, στην επόμενη μετά τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου θέση. Έτσι, η κυρία Αυγερινοπούλου θεωρείται το εύκολο θύμα προκειμένου να χωρέσει ο κ. Κοντογιάννης.

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και στην Κρήτη. Στα Χανιά συζητείται να μπει πρώτος στην λίστα ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε βάρος του κ. Μανούσου Βολουδάκη και να μείνει έξω ο κ. Κώστας Γύπαρης. Όμως ο κ. Βολουδάκης ήταν ο μόνος που στήριζε τον κ. Σαμαρά σε ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον, το προπύργιο της οικογένειας Μητσοτάκη, όταν μάλιστα ο κ. Μαρκογιαννάκης δύο χρόνια συνεχώς έβριζε τον αρχηγό της ΝΔ.

Στο Ηράκλειο αντιδρά ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννη στην ένταξη στο ψηφοδέλτιο του κ. Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και ο κ. Δεικτάκης που θα χάσει την έδρα. Ο δε κ. Σενετάκης που ήταν δεύτερος επίσης δεν θέλει να μπει στην τρίτη θέση μετά τους κ.κ. Κεφαλογιάννη και Αυγενάκη.

Στις τοπικές κοινωνίες η νεοδημοκρατική βάση δεν υποδέχεται θετικά τους υποψηφίους οι οποίοι μετά την αποχώρησή τους από τη ΝΔ έκαναν πόλεμο στο κόμμα τους και στο αρχηγό. Ενδέχεται στις περιφέρειες που θα μπουν τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας να προκληθούν αντιδράσεις και να υπάρξουν διαρροές ψηφοφόρων αλλά και κομματικών στελεχών της ΝΔ προς όμορους πολιτικούς χώρους κυρίως προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αναταράξεις στη ΝΔ από την συμφωνία Σαμαρά - Ντόρας"

Leave a reply