[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της Εμίλια Ρομάνια
Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συντάραξε στις 4:05 (ώρα Ιταλίας) τα ξημερώματα της Κυριακής, τον ιταλικό βορρά, με επίκεντρο την περιφέρεια της Εμίλια – Ρομάνια είναι 7 νεκροί, ενώ τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι, όπως χαρακτηριστικά γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, πέρασαν την προηγούμενη νύχτα έξω από τα σπίτια τους λόγω της του αυξημένου φόβου τους από την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγεται και μία γυναίκα 106 ετών, η οποία σκοτώθηκε μέσα στο εξοχικό της, όταν, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι της, την καταπλάκωσε ένα δοκάρι που έπεσε από την οροφή της οικίας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50, την ίδια ώρα που, επίσης τραυματισμένη είναι και η ιταλική πολιτιστική κληρονομιά, κυρίως στη Μοντένα και τη Φεράρα, η οποία και υπέστη τεράστιες καταστροφές• δεκάδες εκκλησίες και ιστορικά κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές.





Οι δήμαρχοι γειτονικών κωμοπόλεων άνοιξαν σχολεία και γυμναστήρια για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι περίπου 3.000 πολίτες που εκκένωσαν τα σπίτια τους, προκειμένου να γίνουν άμεσα έλεγχοι στατικότητας.

Ο καιρός στην περιοχή δυσχεραίνει την κατάσταση μια και οι βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επιστρέφει εσπευσμένα από την διάσκεψη του ΝΑΤΟ, στο Σικάγο και αναμένεται ότι, στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης η περιοχή θα κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο ιστότοπος estense.com της περιοχής της Εμίλια Ρομάνια τονίζει σε σχετικό με το σεισμό άρθρο του πως τα πράγματα στην περιοχή κάθε άλλο παρά ήπια είναι, με πολλούς κατοίκους να έχουν προτιμήσει το «καταφύγιο» φίλων και συγγενών, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρχών για την καλή κατάσταση πολλών κατοικιών.

Γεωλόγοι λένε ότι είχε να σημειωθεί τόσο ισχυρός σεισμός στην περιοχή της Φεράρα από το 1570. Την ίδια ώρα, μηχανικοί και αρχιτέκτονες δείχνουν προβληματισμένοι με την κατάρρευση βιομηχανικών εγκαταστάσεων, οι οποίες είχαν χτιστεί μόλις πριν λίγα χρόνια, διερωτώμενοι εάν είχαν τηρηθεί οι απαραίτητοι αντισεισμικοί κανόνες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο εντοπίστηκε 36 χιλιόμετρα βόρεια της Μπολόνια.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της Εμίλια Ρομάνια"

Leave a reply