[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Θα γράψει ιστορία ο λαός μας
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι οι πιο κρίσιμες που είχε ποτέ ο τόπος, τόνισε σε ομιλία του στους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «στις 17 θα σταματήσουν να γράφουν μνημόνια και θα γράψει ιστορία ο λαός μας».

Αναφερόμενος στα προβλήματα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "κουφάρι", για μια νεκρή ζώνη, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και επισήμανε ότι στις επικείμενες εκλογές «το δίλημμα είναι ή ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνική καταστροφή».

Το χάος έρχεται από τις 18, αν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος συνεχίζουν να είναι στην κυβέρνηση του τόπου, δίνοντας την εξουσία στην τρόικα, στους τραπεζίτες, σε αυτούς που τους έδωσαν δισεκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια, στο μεγάλο κεφάλαιο για να συνεχίσει την ασυδοσία του, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών.

Δεν σας λέμε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί για να μετατρέψουμε μια νεκρή ζώνη σε έναν τόπο παραδείσου, είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο και κυρίως έχει την αποφασιστικότητα να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, για να δημιουργηθούν συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να παραχθεί πλούτος στη χώρα.

Αναφερόμενος στους εφοπλιστές, ο κ. Τσίπρας είπε πως πέραν των φοροαπαλλαγών που έχει ο πολύ μεγάλος ελληνικός στόλος -κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα συγκριτικό για τη χώρα που πρέπει να αξιοποιήσουμε- ξέρουμε ότι επισκευάζουν τα πλοία στα ναυπηγεία της Κορέας, της Τουρκίας, της Πορτογαλίας, κάτι που -όπως είπε- είναι απαράδεκτο, και τόνισε:

«Θα τους ζητήσουμε να αποδείξουν ότι την ελληνική σημαία στα πλοία τους δεν την έχουν μονάχα για καιροσκοπικούς λόγους- την έχουν γιατί πραγματικά θέλουν να στηρίξουν τη χώρα, την πατρίδα, σε μια στιγμή που η οικονομία βουλιάζει. Αν δεν το θέλουν, δεν αξίζουν να έχουν την ελληνική σημαία στα πλοία τους. Όποιος σηκώνει την ελληνική σημαία, πρέπει να στηρίζει την πατρίδα του. Και η πατρίδα μας είναι οι άνθρωποι που ζουν σ΄ αυτή την πατρίδα. Δεν σώζουμε την πατρίδα διαλύοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, τους εργαζόμενους, τον λαό που ζει μέσα στην εξαθλίωση», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Θα γράψει ιστορία ο λαός μας"

Leave a reply