[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μακελείο με 28 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στην πόλη Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενας 24χρονος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και κρατώντας τέσσερα διαφορετικά όπλα, εισέβαλε στο σχολείο και θέρισε αδιακρίτως δασκάλους και μαθητές, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός, πιθανότατα αυτοκτονώντας. Ο ίδιος είχε σκοτώσει νωρίτερα τον πατέρα του, ενώ στο σχολείο σκότωσε και την μητέρα του που εργαζόταν ως δασκάλα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεκροί ανέρχονται σε 28, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά και επτά ενήλικες που εργάζονταν στο σχολείο.


Μακελείο με 28 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης, που προσδιορίζεται ως Ράιαν Λάνζα, σκότωσε τον πατέρα του στην κατοικία του και στη συνέχεια μετέβη με αυτοκίνητο στο σχολείο, όπου ακολούθησε το μακελειό, και σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία εργαζόταν εκεί ως δασκάλα. Στη συνέχεια στράφηκε εναντίον των μαθητών.

Το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους, μετέδωσε εξάλλου ότι νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Νιού Τζέρσι και ο αδελφός του δράστη. Η πληροφορία δεν έχει ωστόσο ακόμη επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού CBS News, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και κρατούν έναν δεύτερο ύποπτο που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο και ο οποίος φορούσε παντελόνι παραλλαγής.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πολ Βανς, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης βρέθηκε νεκρός εντός του κτιρίου του σχολείου και πρόσθεσε ότι οι αρχές ενδιαφέρονται πλέον να φτιάξουν το ψυχολογικό προφίλ του και να καταλάβουν γιατί προχώρησε στην πράξη αυτή.

Μακελείο με 28 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο σχολικός ψυχολόγος και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Sandy Hook.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Hartfort Courant, επικαλούμενη πηγές από το σχολείο, αναζητούνται τα ίχνη μιας ολόκληρης τάξης μετά την επίθεση. Μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι ακούστηκαν πάνω από 100 πυροβολισμοί.

Η τοπική αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9:30 το πρωί, τοπική ώρα και με τη σειρά της ζήτησε αμέσως βοήθεια από τις πολιτειακές αρχές για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Μακελείο με 28 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης επικράτησε χάος. "Είναι φοβερό", είπε μια μητέρα, η Μπράντα Λεμπίνσκι, που έσπευσε στο σχολείο όπου φοιτά η μικρή κόρη της. "Όλοι ήταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς, μαθητές. Έβγαιναν από το σχολείο παιδιά μέσα στα αίματα. Δεν ξέρω αν τα είχαν πυροβολήσει αλλά ήταν ματωμένα", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Λεμπίνσκι, μια άλλη μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, της είπε ότι ένας "μασκοφόρος" μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε. Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι "κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλα τα παιδιά στη γωνία της αίθουσας".

Μακελείο με 28 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC περιέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. "Ένας αστυνομικός μπήκε και μας είπε να τρέξουμε έξω και αυτό κάναμε", πρόσθεσε το κορίτσι.
Ολα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιουτάουν.

Στο προσκήνιο η αντιπαράθεση για τους νόμους περί οπλοκατοχής
«Οι καρδιές μας ράγισαν με αυτό που συνέβη σήμερα στο σχολείο του Νιουτάουν» δήλωσε με έντονη συναισθηματική φόρτιση ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε, έχουν ζήσει πολλές τραγωδίες σαν κι αυτή. «Είναι καιρός να αναλάβουμε αποφασιστική δράση, μακριά από τις πολιτικές πεποιθήσεις μας» τόνισε, επαναφέροντας έτσι την συζήτηση για τους νόμους των ΗΠΑ περί οπλοκατοχής.

Μακελείο με 28 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ήδη εκδόθηκε διάταγμα του Προέδρου, σύμφωνα με το οποίο θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας, για τέσσερις ημέρες, ως φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού.

"Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ", οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία.

Μακελείο με 28 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε επίσης με τον διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) Ρόμπερτ Μίλερ και τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ Νταν Μαλόι προκειμένου να ενημερωθεί για το μακελειό που σημειώθηκε στο σχολείο και για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα και τις οικογένειές τους, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών.

Το Νιουταούν είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στην κομητεία Φέρφιλντ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρτφορντ και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.

Μακελείο με 28 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ

Το σημερινό ένοπλο περιστατικό ξεπερνά σε βιαιότητα και απολογισμό το μακελειό του 1999 στο Κολουμπάιν του Κολοράντο, όπου είχαν εισβάλει τότε δύο ένοπλοι μαθητές, σπέρνοντας το θάνατο σε 13 συμμαθητές τους και δασκάλους πριν αυτοκτονήσουν.

Το 2005 φοιτητής της Τεχνολογικής Σχολής της Βιρτζίνια είχε επίσης επιτεθεί μέσα στο πανεπιστήμιο, σκοτώνοντας 32 σπουδαστές και καθηγητές.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μακελείο με 28 νεκρούς σε σχολείο του Κονέκτικατ"

Leave a reply