[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μοιρασμένοι οι Γερμανοί για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Μοιρασμένα τα ποσοστά των Γερμανών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και εκείνων που θεωρούν ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, σύμφωνα με τα τα αποτελέσματα του πολιτικού βαρόμετρου που διενεργείται για λογαριασμό του γερμανικού κρατικού δικτύου ZDF.

Συγκεκριμένα το 46% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ το 45% προτιμούν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Σε αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει τον Αύγουστο, μόλις το 31% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας το ευρώ και το 61% την επιστροφή της στη δραχμή.

Επίσης στα πλαίσια της ίδιας έρευνας οι Γερμανοί πολίτες ρωτήθηκαν για το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περαιτέρω οικονομική βοήθεια, με το 57% των Γερμανών να αντιτίθεται σ' αυτό και το 32% βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επίσης όσον αφορά τις πολιτικές πεποιθήσεις τους και την επιλογή καγκελάριου, η Άγκελα Μέρκελ προηγείται με 49%, έναντι 40% του σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου Πέερ Στάινμπρουκ, ενώ δηλώνουν ότι αν ψήφιζαν και για Αμερικανό Πρόεδρο, θα εξέλεγαν τον Μπαράκ Ομπάμα με 89%, ενώ μόνο το 2% θα προτιμούσε τον Μιτ Ρόμνι.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Μοιρασμένοι οι Γερμανοί για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη "

Leave a reply