[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ολάντ: «Θα έκανα τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ»
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΕΞΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Την διαβεβαίωση ότι θα έκανε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να έχει όλους τους απαραίτητους πόρους χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν νέοι όροι, πέρα από αυτούς που έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, επισημαίνει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, σε συνέντευξή που έδωσε σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η γαλλική Le Monde, η ισπανική El Pais και η ιταλική La Stampa.


Ολάντ: «Θα έκανα τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ»

Στη συνέντευξή του ο Ολάντ τονίζει την ανάγκη να ρυθμιστεί σύντομα η κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία όπως αναφέρει «έκανε τόσες προσπάθειες» και να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας μας εντός του ευρώ.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε σε έναν Έλληνα άνεργο, χωρίς χρήματα, ο Γάλλος πρόεδρος απαντά ότι θα έκανε τα πάντα για να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να έχει στην διάθεσή της τους απαραίτητους πόρους από σήμερα μέχρι και το τέλος της χρονιάς, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν νέοι όροι, πέρα από αυτούς που έχουν γίνει δεκτοί από την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε μια προοπτική πέρα από την λιτότητα», σημειώνει ο Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος και στις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η Ισπανία, ενώ εκφράζει την άποψη ότι είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση που πλήττει την ευρωζώνη. Κι αυτό γιατί- όπως υποστηρίζει- στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 του περασμένου Ιουνίου, ελήφθησαν καλές αποφάσεις οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα.

Όχι μόνο λιτότητα, αλλά και ανάπτυξη

Στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο, ο Γάλλος πρόεδρος επιμένει στο σημείο που τον έχει φέρει σε αντιπαράθεση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και αυτό δεν είναι άλλο από την σπουδαιότητα της ανάπτυξης, καθώς όπως επισημαίνει, χωρίς μια νέα πνοή, τα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να έχουν αποτελεσματική εφαρμογή.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι δεν μπορούμε να καταδικάζουμε έθνη που έχουν ήδη κάνει σημαντικές θυσίες, ενώ προσθέτει με νόημα ότι αυτό που μας απειλεί σήμερα δεν είναι μόνο τα ελλείμματα, αλλά και η ύφεση.

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας» διαβεβαιώνει ο Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος στον φόβο έκρηξης της ευρωζώνης, ωστόσο, διευκρινίζει ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη και είναι στο χέρι μας να χτίσουμε αυτό το ευνοϊκότερο μέλλον.

Κάνοντας παράλληλα μια αναφορά στο Νόμπελ ειρήνης που φέτος δόθηκε στην ΕΕ, σημειώνει ότι πρόκειται για έναν φόρο τιμής στο παρελθόν, αλλά συνιστά και μια έκκληση για την επόμενη μέρα, για την προσπάθεια που πρέπει να κάνουν οι κυβερνώντες της Ευρώπης, σήμερα.

(Συνέντευξη στις εφημερίδες: Le Monde, The Guardian, El Pais, La Stampa, Süddeutsche Zeitung, Gazeta Wyborcza)



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ολάντ: «Θα έκανα τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ»"

Leave a reply