[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τηλεμαχία με «άρωμα» Ελλάδας
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στο επίκεντρο της δεύτερης τηλεμαχίας μεταξύ του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα και του ρεπουμπλικάνου αντίπαλού του, Μιτ Ρόμνεϊ βρέθηκε η Ελλάδα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μίτ Ρόμνει ξεκίνησαν την τηλεμαχία τους με τοποθετήσεις σχετικά με την αμερικανική οικονομία, με τον αμερικανό πρόεδρο να είναι υποχρεωμένος να ασκήσει πίεση προς τον Ρόμνει για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την πρώτη τηλεμαχία.

Σημειολογικά ο απερχόμενος πρόεδρος εμφανίστηκε με κόκκινη γραβάτα, και ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, με μπλε ριγέ γραβάτα.

Ο δρόμος της Ελλάδας

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι οδηγεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στο «δρόμο της Ελλάδας» λόγω της διόγκωσης του δημοσίου χρέους.

«Έχουμε τέσσερα συναπτά έτη κατά τη διάρκεια των οποίων είπε (εννοεί τον Ομπάμα) ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά το ήμισυ. Αντί γι αυτό διπλασιάστηκε» ανέφερε ο Μιτ Ρόμνεϊ κατηγορώντας τον Ομπάμα για τα αποτελέσματα της τετραετούς οικονομικής πολιτικής του.

«Περάσαμε από ένα εθνικό χρέος ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εθνικό χρέος ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μας βάζει στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Μιτ Ρόμνεϊ κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεδρικής συζήτησης τους.



Σφοδρή αντιπαράθεση

Η δεύτερη τηλεοπτική αντιπαράθεση των δυο υποψηφίων ήταν πιο έντονη από την πρώτη. Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ, αντιπαρατέθηκαν πολλές φορές σε επιθετικό ύφος, με έντονη ανταλλαγή θέσεων και απόψεων για την ενεργειακή πολιτική και το χρέος, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να τηρεί πιο μαχητική στάση σε σχέση με την πρώτη χαμένη για αυτόν τηλεμαχία.

Ο Ομπάμα που προφανώς αποφάσισε να κερδίσει αυτήν την τηλεοπτική μάχη, για να ανακτήσει το πλεονέκτημα επί του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, κατηγόρησε την πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης για την προώθηση των συμφερόντων των πλουσίων.



«Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ δήλωσε ότι έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, δεν έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, το πρόγραμμά του έχει ένα σημείο. Να βεβαιωθεί ότι είναι πιο εύκολο να παίξει με διαφορετικούς κανόνες» είπε ο Ομπάμα.
«Αυτή ήταν η φιλοσοφία του στον ιδιωτικό τομέα, ήταν η φιλοσοφία του ως κυβερνήτης, ήταν και η φιλοσοφία του ως προεδρικός υποψήφιος» σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Μπορείτε να μεταφέρετε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, να πάρετε φορολογικές απαλλαγές για να μπορείτε να επενδύσετε σε μια επιχείρηση, να αφαιρέσετε τις συντάξεις από τους εργαζομένους, Αυτή ήταν η φιλοσοφία της τελευταίας δεκαετίας, και γι αυτό στραγγαλίστηκαν οι οικογένειες της μεσαίας τάξης », είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Η ένταση ανάμεσα στους υποψηφίους αυξήθηκε πολλές φορές ειδικά όταν και οι δύο προσπάθησαν να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους για την ενεργειακή πολιτική. Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι θέλει να αφήσει τις εταιρείες πετρελαίου «να γράψουν την ενεργειακή πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τηλεμαχία με «άρωμα» Ελλάδας"

Leave a reply