[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ζωντανός ο Παναθηναϊκός μετά το 1-0 επί της Μάριμπορ (photos, video)
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες του για συνέχεια στην επόμενη φάση του Europa League και το κατάφερε.


Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, μπορεί να μην έχει "μαγικό ραβδάκι" όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, όμως ο ερχομός του έφερε στην ομάδα ηρεμία και χάρη σε αυτή ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην Μάριμπορ με 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιτόλο στο 67ο λεπτό.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο παιχνίδι με την Τότεναμ στο "Γουάιτ Χάρτ Λέιν" και πάει στο Λονδίνο γιατί, όπως τραγουδούσαν το 1971 οι φίλοι της ομάδας πηγαίνοντας στο "Γουέμπλεϊ", "έχουν στο Λονδίνο μια δουλειά".
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, κατέβασε την ομάδα με την ίδια ενδεκάδα που είχε με τον ΠΑΟΚ με σκοπό να παίξει επιθετικά και να κρατήσει στα καρέ της την Μάριμπορ. Αντίθετα οι Σλοβένοι είχαν στο μυαλό τους πρωταρχικά την άμυνα και έπειτα να πετύχουν κάποιο γκολ.



Καλός αλλά άτυχος

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να προφυλάξει τα νώτα του και με υπομονή προσπαθούσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή της Μάριμπορ.

Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας διπλή ζώνη άμυνας και υποχωρώντας κάτω από την μεσσαία γραμμή όλη η ομάδα κάθε φορά που έκανε επίθεση ο Παναθηναϊκός, έκλεινε όλους τους χώρους και δυσκόλευε την ανάπτυξη των "πρασίνων". Μέσα στις δυσκολίες του Παναθηναϊκολυ ήρθε και ο τραυματισμός του Κουίνσι να αλλάξει τα πλάνα του Ρότσα.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Αργεντινού προπονητή,  δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ από την Μάριμπορ. Αντίθετα είχαν την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Ένα τραγικό λάθος γύρισμα προς τον τερματοφύλα από τον Ιμπραΐμι έβγαλε τετ α τετ τον Τοτσέ ο οποίος όμως δεν πλάσαρε σωστά και απώλεσε την ευκαρία να βάλει την ομάδα του μπροστά.
Νωρίτερα, ο ίδιος ήταν πάλι πρωταγωνιστής σε μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όμως ο διαιτητής έδειξε "παίζεται¨.



Ενώ όλα έδειχναν πως δεν θα υπάρξει κάτι το συγκλονιστικό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους και σε μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ο Μέγιετς κάνει χέρι έξω από την περιοχή βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβάλεται.

Το σουτ που επιχειρήθηκε από τον Τοτσέ από το σημείο όπου είχε υποδηχτεί το φάουλ, έδιωξε ο τερματοφύλακας της Μάριμμπορ και αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.



Έκανε αυτό που έπρεπε

Στο  δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα κύλησαν τελείως διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός θέλοντας να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που είχε, μπήκε δυνατά, παρά το γεγονός πως η Μάριμπορ προσπάθησε να αιφνιδιάσει πιέζοντας αρκετά ψηλά.

Παρόλα αυτά μόλις στο 53ο λεπτό κέρδισε πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιτόλο. Η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη, βρήκε το αριστερό οριζόντιο δοκάρι και το 0-0 παρέμεινε. Δέκα λεπτά αργότερα ακόμα μια μεγάλη φάση για τους "πράσινους¨.

Μετά από φάση διαρκείας ο Σπυρόπουλος κάνει το σουτ και η μπάλα σταματά πάνω στον Τοτσέ, λίγο πριν περάσει τη γραμμή για το 1-0. Στο 67ο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε μια δεύτερη ευκαιρία από την άσπρη βούλα.

Αυτή τη φορά ο Βιτόλο, που πήρε δεύτερη φορά την πρωτοβουλία για την εκτέλεση, έκανε το 1-0 και έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του. Η Μάριμπορ ανήμπορη να αντιδράσει, προσπάθησε με κάποια μακρινά σουτ να αντιδράσει χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη.



Τα λεπτά κυλούσαν και ο Παναθηναϊκός κρατούσε με ευκολία το μηδέν στην άμυνα του, ενώ ταυτόχρονα έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή των Σλοβένων.

Ο Καρνέζης δήλωσε "παρών" σε ακόμα ένα παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, όπου οι Σλοβένοι, χωρίς να έχουν πια κάτι να χάσουν, ανέβηκαν και προσπάθησαν να κάνουν τη ζημιά.
Σε συνδυασμό με την ισοπαλία στη Ρώμη ανάμεσα σε Λάτσιο και Τότεναμ τα πάντα είναι ανοιχτά για την πρόκριση και ο Παναθηναϊκός, με την ψυχολογία που αποκτά, φαίνεται πως μπορεί να κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά.



Οι ενδεκάδες του αγώνα:


Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό(80’ Μαρίνος), Μαυρίας, Κουίνσι(35’ Φορναρόλι), Τοτσέ (72’ Πετρόπουλος).

Μάριμπορ (Μίλανιτς):Χαντάνοβιτς, Μίλετς(69’ Βίλερ), Μέγιατς, Άργκους, Ραΐσεβιτς, Φιλίποβιτς, Μέρτελι, Τσβιγιάνοβιτς(46’ Πότοκαρ), Ταβάρες(77’ Ντόντλεκ), Ιμπραΐμι, Μπέριτς.


Πηγή: woop

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ζωντανός ο Παναθηναϊκός μετά το 1-0 επί της Μάριμπορ (photos, video)"

Leave a reply