[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μετά τον σεισμό 7,3 Ρίχτερ - Λήξη συναγερμού για τσουνάμι στην Ιαπωνία
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών έπληξε σήμερα στην βορειο-ανατολική Ιαπωνία και έγινε αισθητός μέχρι το Τόκιο, ενώ εκδόθηκε αμέσως προειδοποίηση για τοπικό τσουνάμι. Ηδη ένα πρώτο κύμα ύψους ενός μέτρου έφθασε στις ακτές της περιοχής, ωστόσο λίγο αργότερα η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι. Σε μία από τις κατεστραμμένες από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 πόλεις, το Μιναμισανρίκου, στην επαρχία Μιγιάγκι, οι κάτοικοι είχαν λάβει εντολή εκκένωσης και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να καταφύγουν σε υψώματα.

Κανείς από τους πυρηνικούς σταθμούς που είχαν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου του 2011 δεν παρουσίασε ανωμαλίες στην λειτουργία του, ούτε υπέστη ζημίες, ανακοίνωσαν οι ιαπωνικές αρχές λίγα λεπτά μετά τον σεισμό.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 17:18 (τοπική ώρα, 10:18 ώρα Ελλάδος) στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας. Το υπόκεντρό του εντοπίσθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Η ηλεκτρική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, που υπέστη καταστροφικές ζημίες από το τσουνάμι τον περασμένο χρόνο έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο σταθμός δεν έχει υποστεί περαιτέρω βλάβες μετά τη σημερινή δόνηση.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρακτορεία ειδήσεων, οι δύο άλλοι πυρηνικοί σταθμοί της περιοχής, ο Φουκουσίμα Νταΐνι και ο Οανγκάουα, δεν φαίνεται να έχουν πληγεί.

Το πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αποφάσισε να επιστρέψει στο γραφείο του στο Τόκιο, όπου η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, παρά την απόσταση των εκατοντάδων χιλιομέτρων που χωρίζει την πόλη από το επίκεντρο.

Η κυκλοφορία των γρήγορων τρένων Shinkansen που εξυπηρετούν τη βόρειο-ανατολική περιοχή της χώρας, έχει διακοπεί.

Αντίθετα, τα δύο μεγάλα αεροδρόμια του Τόκιο, το Ναρίτα και το Χανέντα, λειτουργούν κανονικά..STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μετά τον σεισμό 7,3 Ρίχτερ - Λήξη συναγερμού για τσουνάμι στην Ιαπωνία"

Leave a reply