[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Παιχνίδια της ζωής


Αντρες (ή χελώνες) σε αντίξοες συνθήκες είναι το επικρατέστερο μοτίβο της κινηματογραφικής εβδομάδας,
με τις ζωές των πρωταγωνιστών να παίρνουν περίεργες τροπές και τους ίδιους απρόσμενες αποφάσεις


Εσείς τι θα κάνατε αν ναυαγούσατε και μένατε μόνοι σε μια σχεδία παρέα με μια τίγρη; Τι θα γινόταν η πίστη σας; Ή αν ανακαλύπτατε πως η μύτη σας αγαπάει το ουίσκι και ανιχνεύει τις πιο κρυφές αποχρώσεις; Θα το αξιοποιούσατε; Αν χάνατε όλη σας την περιουσία και αναγκαζόσασταν να συνεργαστείτε με τον αποξενωμένο αδελφό σας, θα αντιστεκόσασταν; Κι αν ήσασταν χελώνα παγιδευμένη σε ενυδρείο; Εκεί να σας δω. Από τη «Ζωή του Πι» και το «Μερίδιο των αγγέλων» έως το «Papadopoulos & Sons» και το «Σάμμυ 2», η ζωή παίρνει απρόβλεπτες τροπές και οι πρωταγωνιστές τους κάνουν απρόσμενες κινήσεις.



Η ζωή του Πι / Life of Pi
Του Ανγκ Λι
Με τους Σουράτζ Σάρμα, Ιρφαν Καν
Δραματική / 2012 / ΗΠΑ, Κίνα



Χαζεύεις με τις εικόνες του Ανγκ Λι. Το στόμα σου χάσκει και πιάνεις τον εαυτό σου να νιώθει σαν μικρό παιδί που ανακαλύπτει ένα όχι απαραίτητα καινούριο, αλλά σίγουρα πιο ευκρινές, καλλιγραφημένο, ευφάνταστο σύμπαν. Ο Πι χάνει την οικογένειά του σε ένα ναυάγιο ταξιδεύοντας από την Ινδία στον Καναδά και βρίσκεται μόνος του σε μια βάρκα μαζί με μια τίγρη της Βεγγάλης - και μάλιστα με ονοματεπώνυμο: Ρίτσαρντ Πάρκερ. Σαν ένας Ροβινσώνας Κρούσος εν πλω πρέπει να βρει τρόπους όχι απλώς να επιβιώσει καθώς διασχίζει τον Ειρηνικό, αλλά και να συμβιώσει με το πεινασμένο ζώο. Ο Ανγκ Λι είναι το λιγότερο φιλόδοξος και μεταφέρει το μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ με όλη τη μαγεία που του αξίζει. Η αλήθεια είναι πως η φόρμα υπερτερεί του περιεχομένου -η πίστη και η ανάγκη μας για αφήγηση αρθρώνονται απλοϊκά αντί να εντυπώνονται εμμέσως-, αλλά χαλάλι, θα πω εγώ. «Η ζωή του Πι» είναι ένα παραμυθένιο, τραγικό, αγωνιώδες ταξίδι που λειτουργεί λίγο σαν τονωτικό, λίγο σαν βάλσαμο.


Το μερίδιο των αγγέλων / The Angels Share
Του Κεν Λόουτς
Με τους Πολ Μπράνιγκαν, Τζον Χένσο
Κομεντί  / 2012 / Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία



  Να ένα ωραίο σενάριο, ζεστό, ανθρώπινο κι αστείο, που στα χέρια του Κεν Λόουτς γίνεται μια ρεαλιστική (φυσικά), γλυκιά ταινία. Ο τίτλος αναφέρεται στο 2% του ουίσκι που εξατμίζεται κατά την παλαίωσή του, το οποίο και ονομάζεται «μερίδιο των αγγέλων». Σαν προστάτης άγγελος κι αυτός, ο Λόουτς παρακολουθεί προσεκτικά έναν αποτυχημένο από την κούνια νεαρό, ο οποίος αποφασίζει να αλλάξει και να ακολουθήσει τον καλό δρόμο για να μπορέσει να συντηρήσει τη γυναίκα και το νεογέννητο μωρό του. Εκτίοντας την ποινή κοινωνικής εργασίας του, ο Ρόμπι ανακαλύπτει μέσω του επιτηρητή του τον κόσμο του ουίσκι και την ανεπτυγμένη οσφρητική του ικανότητα, η οποία θα τον οδηγήσει σε ένα τελευταίο κόλπο.

Papadopoulos & Sons
Του Μάρκου Μάρκου
Με τους Γιώργο Χωραφά, Στίβεν Ντιλέιν
Κομεντί / 2012 / Βρετανία, Ελλάδα



 Ανάλαφρη, αλλά χλιαρή κομεντί για έναν Ελληνα μεγαλοεπιχειρηματία στο Λονδίνο, ο οποίος χάνει την περιουσία του λόγω κρίσης και αναγκάζεται να επανασυνδεθεί με τον αδελφό του και να λειτουργήσουν παρέα ένα μαγαζί fish & chips, που είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που του έχει απομείνει. Χαριτωμένος -όπως πάντα- ο Γιώργος Χωραφάς στον ρόλο του αδελφού και κατάλληλα στριμμένος ο Στίβεν Ντιλέιν στον πρωταγωνιστικό ρόλο (παίζει και στο «Game of Thrones»!).


Σάμμυ 2 / Sammy 2
Του Μπεν Στάσεν
Μεταγλωττισμένο. Κινούμενα σχέδια / 2012 / Βέλγιο



Ο Σάμι η χελωνίτσα επιστρέφει και μαζί με τον κολλητό του Ρέι μπλέκουν σε καινούριες περιπέτειες όταν βρίσκονται αιχμάλωτοι σε ένα ενυδρείο στο Ντουμπάι.



Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι ταινίες της εβδομάδας"

Leave a reply