[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βίντεο: Παρουσιάστηκε το νέο 5ευρω - Δείτε το
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Παρουσιάστηκε χθες από τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε ειδική τελετή στο αρχαιολογικό μουσείο της Φρανκφούρτης το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ.


Μία εικόνα της αρχαίας ελληνίδας θεάς, Ευρώπης, όπως αυτή εικονίζεται σε βάζο που βρέθηκε στη νότια Ιταλία πριν από 2.000 χρόνια θα φέρει το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΤ.

Το χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ θα κυκλοφορήσει τον Μάιο και είναι το πρώτο από τη νέα σειρά χαρτονομισμάτων ευρώ που θα εκδώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τις εκδόσεις να γίνονται σε βάθος ετών.

Πρόκειται για τις πρώτες αλλαγές στη μορφή των χαρτονομισμάτων από όταν το ευρώ μπήκε στη ζωή των πολιτών της ΕΕ, τον Ιανουάριο του 1999. Τα δύο χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ - καινούριο και παλιό - θα κυκλοφορήσουν παράλληλα, μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα των παλιών.

Η Ευρώπη ήταν σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η κόρη του Φοίνικα και της Τηλέφασσας.

Την έκλεψε ο "πατέρας των θεών και των ανθρώπων" Δίας παίρνοντας τη μορφή ενός λευκού ταύρου και τη μετέφερε στην Κρήτη, όπου έκανε μαζί της τρία παιδιά, τον Μίνωα, τον Ραδάμανθυ και τον Σαρπηδόνα.






STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βίντεο: Παρουσιάστηκε το νέο 5ευρω - Δείτε το"

Leave a reply