[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Κίνα καταργεί τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Η Κίνα θα καταργήσει το επίμαχο σύστημα των στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, μια κίνηση που θα σηματοδοτήσει το πρώτο βήμα προς την εκπλήρωση των υποσχέσεων για μεταρρυθμίσεις που διατυπώθηκαν από το νέο αρχηγό του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Σι Τζινπίνγκ.

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί τη μεταρρύθμιση του συστήματος "αναμόρφωσης μέσω της εργασίας" που ισχύει από τη δεκαετία του 1950 και δίνει το δικαίωμα στην αστυνομία και άλλες υπηρεσίες να κρατούν ανθρώπους για διάστημα μέχρι τέσσερα χρόνια χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορία.

"Η χρησιμοποίηση του συστήματος αναμόρφωσης μέσω της εργασίας θα καταργηθεί φέτος, μετά την έγκριση από τη Διαρκή Επιτροπή του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου", ανακοίνωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV στον ιστότοπό του, επικαλούμενο τον νεοδιορισθέντα επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων Μενγκ Τζιανζού.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις που του έγιναν από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ιστότοπος του έγκυρου ειδησεογραφικού περιοδικού Caixin μετέδωσε επίσης τα σχόλια του Μενγκ, τα οποία έγιναν στη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Ο Μενγκ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων, που επιβλέπει την πολιτική περί νόμου και τάξης, μετά το 18ο Συνέδριο του ΚΚΚ που διεξήχθη το Νοέμβριο.


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Κίνα καταργεί τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας"

Leave a reply