[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το παρασκήνιο γύρω από τη συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στη Στάη
Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO



Δραματικό είναι το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε από το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ με αφορμή την προαναγγελθείσα για αύριο εκπομπή της Ελλης Στάη ΝΕΤ week που θα έχει ως κεντρικό της καλεσμένο τον υπό κατηγορία, για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σήμερα το πρωί από τη ΝΕΤ μεταδιδόταν το διαφημιστικό τρέιλερ της εκπομπής που αναμενόταν με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Από το μεσημέρι και μετά όμως το τρέιλερ της εκπομπής άλλαξε και κόπηκε κάθε αναφορά στο πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αυτό πυροδότησε ένα όργιο φημών για κόψιμο της εκπομπής με άνωθεν παρεμβάσεις. Επί αρκετές ώρες κανείς δεν γνώριζε με σαφήνεια το τι πρόκειται να συμβεί με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.


Τελικά πρυτάνευσε η λογική καθώς αρκετά κορυφαία στελέχη της ΕΡΤ επισήμαναν προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το κόψιμο μιας τέτοιας εκπομπής θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την κρατική τηλεόραση που θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο όλων των πλευρών.

Ακόμη σημειώθηκε ότι δεν θα ήταν καλό και για την ίδια την κυβερνητική πλειοψηφία να δείξει ότι ενδεχομένως κάτι έχει να φοβηθεί από τα όσα έχει να πει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η εκπομπή λοιπόν θα μεταδοθεί κανονικά, αλλά θα υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να μαγνητοσκοπηθεί νωρίς το απόγευμα, πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ που επίσης μεταδίδει η κυρία Στάη. Ετσι, όμως δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα ελέγχου και κυρίως αντιλόγου σε όσα ισχυρισθεί ο πρώην υπουργός.

Τελικά, η εκπομπή θα μεταδοθεί live προκειμένου δοθεί η δυνατότητα κυρίως στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, εφόσον κριθεί σκόπιμο να παρέμβει για να υπάρξει άμεσος αντίλογος στον κ. Παπακωνσταντίνου και να μην μείνουν οι εντυπώσεις με το μέρος του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε κατηγορία αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ και της αφαίρεσης των 3 ονομάτων συγγενών του -της πρώτης του εξαδέλφης Ελένης και του συζύγου της καθώς και του συζύγου της άλλης του εξαδέλφης Μαρίνας, Ανδρέα Ρωσσώνη- από αυτήν.
Εχει μάλιστα επισημάνει ότι γνωρίζει το ποιοι αλλοίωσαν τη λίστα «με σκοπό να τον πλήξουν και να τον ενοχοποιήσουν».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, δεν έχει την πρόθεση να προχωρήσει στην αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων κάτι το οποίο όπως, λέει, μπορεί να γίνει είτε στην Ολομέλεια της Βουλής, πριν την ψηφοφορία για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής είτε κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής, όταν κληθεί να απολογηθεί.

Ανεξαρτήτως αυτών ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει αύριο να απαντήσει σε τουλάχιστον 6 σοβαρά ερωτήματα τα οποία αναμένεται να του θέσει η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης:
  • Γιατί δεν πρωτοκόλλησε το cd όταν το παρέλαβε για πρώτη φορά στα χέρια του;
  • Γιατί έγινε η μετεγγραφή των στοιχείων από το cd σε usb stick;
  • Που βρίσκεται σήμερα το πρώτο cd. Σε ποιόν το είχε παραδώσει για φύλαξη;
  • Γιατί το κράτησε και δεν το απέστειλε αρμοδίως για πλήρη έρευνα όλων των ονομάτων που περιείχε;
  • Γιατί επέλεξε αρχικά μικρό αριθμό ονομάτων προκειμένου να ελεγχθούν και με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή;
  • Πως εξηγεί το γεγονός ότι λείπουν μόνον τα ονόματα των στενών του συγγενών, μιας εξαδέλφης του, του συζύγου της και του συζύγου της άλλης του εξαδέλφης.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το παρασκήνιο γύρω από τη συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στη Στάη "

Leave a reply