[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα στη Γερμανία
Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη. Άλλη μια χώρα αυτή τη φορά η Γερμανία εντόπισε κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα λαζάνια  και τα σουπερμάρκετ άρχισαν να τα αποσύρουν από τα ράφια τους, τα εν λόγω προϊόντα.

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Real απέσυρε τα κατεψυγμένα λαζάνια TiP, ενώ και άλλες αλυσίδες λιανικής, όπως η Tengelmann και η Rewe ελέγχουν τα δικά τους προϊόντα επεξεργασμένου μοσχαρίσιου κρέατος.

Μετά την χθεσινή του συνάντηση με υπουργούς από Βρετανία, Γαλλία και άλλες χώρες που εμπλέκονται στο διατροφικό σκάνδαλο, ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα υγείας, Τόνιο Μπόργκ προέτρεψε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ να διεξάγουν τεστ DNA σε επεξεργασμένο μοσχαρίσιο κρέας για ίχνη κρέατος αλόγου για τρεις μήνες, αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου.
Το κρέας αλόγου θα πρέπει επίσης να εξεταστεί για πιθανή παρουσία του κτηνιατρικού φαρμάκου φαινυβουλταζόνη πρόσθεσε ο Μποργκ.

«Πρόκειται για ευρωπαϊκό σκάνδαλο και χρειάζεται λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός γεωργίας, Σάιμον Κόβενεϊ, προσθέτοντας ότι κάποιος στην διατροφική αλυσίδα πουλά κρέας αλόγου για βοδινό και βγάζει χρήματα με δόλο».


Πηγή: statesmen

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα στη Γερμανία"

Leave a reply