[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ανάγκη για αλλαγή πορείας
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Χ.ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ


Ενας «πολλαπλασιαστής» στιμάρει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, στέλνοντάς τους στο συμβολικό(ανεργία) ή στον πραγματικό θάνατο(αυτοχειρία). Όμως, ο λάθος «πολλαπλασιαστής» δεν ήταν αληθινό λάθος, αλλά σκόπιμο.

Συνεπώς, ήταν μία πολιτική απόφαση του ΔΝΤ και του Βερολίνου με στόχο την επιβολή της άγριας λιτότητας στην Ελλάδα.

Το πραγματικό «λάθος», άρα, αφορά στην πολιτική αυτή, η οποία στέλνει στην ανεργία και στη φτώχια κόσμο και κοσμάκη. Αλλά το χείριστο όλων είναι πως οι θυσίες είναι χωρίς προοπτική, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς το χρέος παρά το αίμα και τον αμέτρητο πόνο των Ελλήνων εξακολουθεί να είναι μη βιώσιμο. Γιατί η λύση, όσο κι αν επιμένουν κάποιοι όπως ο ελάχιστος Όλι Ρεν, δεν βρίσκεται εντός Ελλάδας, αλλά εκτός. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε τις γερμανικές εκλογές του προσεχούς φθινοπώρου για να υπάρξει το γενναίο «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους, το οποίο αυτή τη φορά θα πλήξει τις χώρες της ευρωζώνης αλλά και τις κεντρικές τράπεζες. Είναι βέβαιο, μάλιστα, ότι δεν γίνεται τώρα το «κούρεμα», γιατί κάτι τέτοιο θα κόστιζε εκλογικά στην κ. Άγκελα Μέρκελ!

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει προς τούτο υπάρξει συμφωνία της γερμανίδας καγκελαρίου με την ελληνική κυβέρνηση. Γι’ αυτό η τελευταία επιδιώκει να διανύσει πάση θυσία το μεγάλο σε πολιτική πυκνότητα και ένταση χρονικό διάστημα μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο. Θ’ αντέξει, όμως, το «πειραματόζωο», δηλαδή οι Έλληνες πολίτες, το συνεχές σφίξιμο της μέγκενης; Είναι «ένα μυστήριο» και συνάμα « είναι φοβερό να βλέπεις έναν λαό να υπομένει αυτή την κατάσταση με τόση αξιοπρέπεια» είπε προχθές ο γνωστός Ζακ Αταλί. Ερευνάται αν πρόκειται για αξιοπρέπεια ή για το φόβο του χειρότερου ή, ακόμη, για εκφυλιστική απάθεια.

Αλλά η Ελλάδα εκτός από μυστήριο είναι και «ένα πειραματόζωο και μία ελπίδα» συνέχισε ο Γάλλος οικονομολόγος. Πειραματόζωο, όμως, γιατί; «Γιατί αν η Ελλάδα επιτύχει, η Ευρώπη θα προχωρήσει προς την ομοσπονδιοποίηση»!

Ένας ολόκληρος λαός, λοιπόν, δοκιμάζεται βάρβαρα, μία χώρα γίνεται πειραματικό εργαστήριο, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές πετιούνται στον Καιάδα προκειμένου να αντιληφθεί η Ευρώπη αν μπορεί να ενωθεί ή όχι! Ποτέ μη σώσει και ενωθεί, αν γι’ αυτό χρειάζεται το χαμό ενός λαού και του μέλλοντός του, μιας ολόκληρης γενιάς, της πιο μορφωμένης και καταρτισμένης. Αλλά αυτή η Ευρώπη κι αν ενωθεί, δεν θα είναι μία περιοχική ένωση ισότιμων εταίρων-χωρών και λαών, μία ένωση αλληλοσεβασμού και αναγνώρισης των ιδιαίτερων πολιτισμικών και εθνικών ταυτοτήτων αλλά μία ένωση κυρίων και πειραματόζωων-δούλων!

Γι’ αυτό η επιτυχία της Ελλάδας σ’ αυτό το πλαίσιο θα είναι επιτυχής μόνο για τους επικυρίαρχους, καθώς θα συνιστά την προσαρμογή του ελληνικού λαού, στην έξωθεν επικυριαρχία, στην αποδοχή χωρίς την παραμικρή αντίδραση της εκποίησης του εθνικού πλούτου και, εντέλει, στην εξαφάνιση της εθνικής ανεξαρτησίας και των Ελλήνων ως εθνικής οντότητας. Το θέλουμε αυτό; Κατηγορηματικά όχι. Γι' αυτό απαιτείται αφύπνιση και αλλαγή πορείας. 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ανάγκη για αλλαγή πορείας "

Leave a reply