[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ξεμείναμε από εθνική υπερηφάνεια
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Γράφει ο Μικρός Φωκίων
Στην μέση έμεινε το φαγοπότι των Μεσογειακών Αγώνων. Μας πήραν πίσω την διοργάνωση και έτσι θα γλιτώσουμε κάποια εκατομμύρια για τα έργα και κάποια εκατομμύρια που θα έμπαιναν σε κάποιες τσέπες.

Θα μου πεις ότι η Ελλάδα έγινε ρεζίλι. Ναι, αυτό περίμενε η Ελλάδα για να γίνει ρεζίλι.
Χορτάσαμε εθνική υπερηφάνεια με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας κρατήσουμε αυτήν την περηφάνια για καμιά εκατοσταριά χρόνια, όσο θα είναι και ο χρόνος που θα χρειαστεί να ξοφλήσουμε το χρέος αυτών των αγώνων και έπειτα ας ψάξουμε για νέα εθνική υπερηφάνεια.

Γιατί είναι γνωστό πως όσο περισσότερο εθνική υπερηφάνεια ακούς τόσο περισσότερο κάποιες τσέπες, κατά τα άλλα πατριωτών, γεμίζουν.

Βιβλίο θα γράψει ο κουρασμένος της Ραφήνας. Θα είναι μια ιστορική αφήγηση για το πώς την ώρα που έδινε τον μεγάλο αγώνα για να περάσει μια δύσκολη πίστα, στην κυβέρνηση του είχε στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι.

Νέες μειώσεις μισθών ζητάει η τρόικα. Κάποιος να τους πληροφορήσει ότι πλέον ο μισθός στην Ελλάδα έχει καταργηθεί. Ένα χαρτζιλίκι μας δίνουν και αυτό αν κρατάνε ψιλά πάνω τους οι εργοδότες.

Βγαίνουν κατά καιρούς διάφοροι στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και λένε ότι δεν γίνεται να αποφασίζει μια μειοψηφία του 3% για το τι θα γίνει.

Ας το ξανασκεφτούμε λιγάκι. Γιατί μέχρι τώρα αποφάσιζε μια πλειοψηφία που αγγίζει το 80% (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και είδαμε τα αποτελέσματα.

Έφυγαν και οι μετανάστες από την Νομική χωρίς να προλάβουν να πάρουν πτυχίο. Πάντως, ειδικά στην τωρινή συγκυρία, αυτοί που σκέφτηκαν να μπουν στην Νομική οι μετανάστες, ή είναι εκτός τόπου και χρόνου ή ήθελαν να δώσουν έδαφος στον Άδωνη να ουρλιάζει.

Βέβαια, πέρα από την βλακεία των οργανωτών, όποιοι και αν είναι αυτοί, είδαμε ξεκάθαρα ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θεωρία που θέλει τις κοινωνίες να γίνονται ξενοφοβικές σε περιόδους κρίσης.

Είναι η καλύτερη εποχή για να επωαστεί το αυγό του φιδιού. Το οποίο είτε είναι χρυσό αυγό είτε όχι, είναι επικίνδυνο.

Και κάποια στιγμή ας σκεφτούμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για όλη αυτήν την κατάσταση. Κάτι δυστυχισμένοι άνθρωποι που αναζητούν μια ελπίδα επιβίωσης ή αυτοί που έχουν για παράδειγμα υπογράψει κάτι συμφωνίες που τους εγκλωβίζουν σε μια χώρα που δεν είναι η χώρα επιλογής τους;

Γιατί ούτε αυτοί θέλουν να μείνουν εδώ. Σκέψου αυτήν την χώρα δεν μπορούμε να την αντέξουμε εμείς, φαντάσου οι ξένοι.

Γίνεται μια δημόσια συζήτηση για την επαναγορά του χρέους από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση δεν συμμετέχει σε αυτήν, μας είπε ο Αντώναρος του ΠΑΣΟΚ.

Ε, ναι μωρέ… εξάλλου γιατί να συζητήσουμε; Σάμπως εμείς θα αποφασίσουμε; Ότι μας πουν θα κάνουμε.

Για το καλό της πατρίδας, βεβαίως, βεβαίως.

Κατά τα άλλα στην βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Και καλά, αυτά θα ανοίξουν… μέσα ποιος θα μπει;

Ενώ ο Ρέππας κάνει πως συζητά με τους εκπρόσωπους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά την διάρκεια ενός διαλλείματος πετάχτηκε να καταθέσει το νομοσχέδιο που είναι προς συζήτηση.

Γιατί είπαμε, η δημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι υπέρ του διαλόγου. Ο οποίος διάλογος ή θα καταλήξει σε αυτό που έχει προαποφασίσει η κυβέρνηση ή αλλιώς κακό του κεφαλιού του.

activistis

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...