[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Άθλιο παζάρι στη Βουλή για τη Siemens
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Άθλιο πολιτικό παιγνίδι - μακελειό το χαρακτηρίζουν βουλευτές - εξελίσσεται παρασκηνιακά στη Βουλή, τόσο εσωτερικά στο κυβερνών κόμμα, όσο και σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία για τα πρόσωπα που θα αναφερθούν στα πορίσματα του σκανδάλου της Siemens και τα οποία θα κατηγορηθούν για πολιτικές ευθύνες και παραλείψεις, που επέτρεψαν στη γερμανική εταιρία να δρα ελεύθερα και να παίρνει δουλειές από το ελληνικό δημόσιο και τις κρατικές επιχειρήσεις δωροδοκώντας συστηματικά τους υπευθύνους.

Σε σχέση λοιπόν με τα πρόσωπα που συμπεριληφθούν στα πορίσματα γίνεται εσωκομματικό και διακομματικό παζάρι , το οποίο κατά μια εκδοχή καθοδηγείται και από τις ηγεσίες των κομμάτων, με προφανή σκοπό «την εκκαθάριση του μητρώου» όπως χαρακτηριστικά λέγεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα πορίσματα των δύο κομμάτων εξουσίας θα γίνονται αναφορές για πολιτικές ευθύνες και παραλείψεις από μεν τη Ν.Δ. του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη και των πρώην υπουργών κ.κ. Τ. Μαντέλη, Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Βερελή, Ευ. Μαλέσιου, καθώς και του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Από το ΠΑΣΟΚ θα ζητούν την διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τους κ.κ. Πρ. Παυλόπουλο, Γ. Αλογοσκούφη, Β. Πολύδωρα, Γ. Βουλγαράκη, Μ. Λιάπη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, αφήνοντας πάντως εκτός του κατηγορητηρίου της τον κ. Κ. Καραμανλή. Επίσης το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των κ.κ. Τ. Μαντέλη Χρ. Βερελή, Ν. Χριστοδουλάκη, Γ. Παπαντωνίου και Άκη Τσοχατζόπουλου.

Υπέρ της προανακριτικής επιτροπής τάχθηκε το ΚΚΕ ζητώντας την διερεύνηση ευθυνών για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο ΛΑΟΣ κατονομάζει στο πόρισμά του, τους κ.κ. Κ. Σημίτη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυρ. Μητσοτάκη και Τ. Μαντέλη.

Επίσης στα πορίσματα γίνονται αναφορές σε πολιτικές ευθύνες και παραλείψεις πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στους κ. Μιχάλη Λιάπη, Προκόπη Παυλόπουλο, Βύρωνα Πολύδωρα, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Γιώργο Αλογοσκούφη , ενώ φήμες ήθελαν αν αναφέρονται στα πορίσματα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γενικώς πάντως αυτό που κυκλοφορεί στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου είναι η αίσθηση η καλύτερα η εντύπωση μιας άθλιας διαπραγμάτευσης για τα πρόσωπα που θα εκτεθούν και θα βρεθούν στο καναβάτσο αντιμετωπίζοντας τα ΜΜΕ και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τη σύσταση προανακριτικών επιτροπών. Και καλά ορισμένοι μπορεί όντως να φέρουν ευθύνη, αλλά να αναφέρονται πρόσωπα για κάλυψη άλλων ή γιατί κάποιοι θέλουν να τελειώσουν πολιτικά είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτο. Φαίνεται όμως ότι ο Μακιαβέλι ξαναζεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο σε τούτη την εποχή της μεγάλης έκπτωσης των πάντων.

insideinfo

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...