[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γράμμα από έναν ακροαριστερό σε έναν ακροδεξιό
Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 Posted by STEVENIKO

Θα το αρχίσω φιλοσοφικά: λοιπόν στη ζωή μου δεν έχω ξανανιώσει ποτέ τόσο σίγουρος ότι οτιδήποτε είναι λάθος, πριν από αυτό που διαβάζω ότι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα. Το ξέρω ότι ίσως δεν είσαι ο κατάλληλος αποδέκτης και δεν ξέρω κατά πόσο κατεβαίνεις στο δρόμο και όντως κυνηγάς μετανάστες ή κατά πόσο απλά το προπαγανδίζεις στο facebook, αλλά είσαι ο πιο κοντινός άνθρωπος που ξέρω σε αυτή τη φάση και θέλω να σε σταματήσω.

Όχι σαν άπλυτος αναρχικός ή αριστερός ή ανθέλληνας ή τουρκόσπορος (από το γυμνάσιο το θυμάμαι που το έλεγες, η επόμενη φορά που το ξανάκουσα ήταν σε μια πορεία, φαντάσου τώρα το χώρο μπροστά από τη βουλή, πίσω από τους τσολιάδες έχει ένα πολύ ψηλό τοίχο, φαντάσου λοιπόν ο χώρος γεμάτος διαδηλωτές και ένας ΜΑΤατζής να στέκεται στην κορυφή του τοίχου με τη βουλή από πίσω του και όλους τους διαδηλωτές μπροστά του, το ψεκαστήρι στο χέρι του να ψεκάζει με κυκλικές κινήσεις τους πάντες και να φωνάζει ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ, ήταν τόσο αστείο που έκλεγα από τα γέλια και όχι από τα δακρυγόνα), έλεγα λοιπόν ότι θέλω να σε σταματήσω όχι σαν πολιτικά αντίθετoς με εσένα, αλλά σαν γαμημένος άνθρωπος.

Αλήθεια δεν με νοιάζει καθόλου που θες να απελάσεις όλους τους μετανάστες, καταλαβαίνω την οργή σου γιατί τη νιώθω και εγώ για σένα, δεν με νοιάζει που πιστεύεις ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα τα κοινωνικά προβλήματα, τα νιώθω και εγώ απλώς βρίσκω άλλους ενόχους, δεν με νοιάζει καν που συμπαθείς την αστυνομία, γιατί έχει τύχει ένας πρωην συμαθητής μας που πάντα ένιωθα συμπάθεια να έχει γίνει ΜΑΤατζής, αλλά ρε γαμημένε άνθρωπε πως μπορείς να επιτρέπεις άλλοι άνθρωποι να δέχονται επίθεση επειδή έχουν πιο σκούρο τόνο δέρματος ή δεν ξέρουν καλά τα ελληνικά Ο φίλος σου μου είπε ότι δεν τον νοιάζει το χρώμα του δέρματος, τον νοιάζει το ότι είναι μετανάστης ο άλλος και δεν σέβεται την Ελλάδα, την χώρα που τον φιλοξενεί. Εγώ όμως θέλω να σε ρωτήσω στον δρόμο πως τον ξεχωρίζεις; Όταν είσαι στην Πατησίων και ψάχνεις να βρεις τον εχθρό σου πως τον ξεχωρίζεις; Πως καταλαβαίνεις ότι είναι μετανάστης; Του μιλάς; Καταλαβαίνεις ότι είναι άνθρωπος και ότι εσύ εκείνη τη στιγμή τον θεωρείς εχθρό σου επειδή έχει πιο σκούρο τόνο δέρματος και επειδή δεν ξέρει καλά τα ελληνικά; Καταλαβαίνεις ότι αυτοί είναι οι μόνοι λόγοι που τον χτυπάς, γιατί δεν ξέρεις τίποτα άλλο για αυτόν;

Τέτοιου είδους βία έχω ξαναδεί από πολύ πιο κοντά. Είναι η βία κατά της αστυνομίας, όταν ο παλιός μας συμαθητής παύει πια να έχει όνομα. Το ότι φοράει στολή βοηθάει με τον ίδιο τρόπο που εσένα σε βοηθάει το χρώμα του δέρματος. Απλά υπάρχει μια διαφορά ρε γαμώτο τελείως ποσοτική.Ότι η αστυνομία έχει όλα τα μέσα να αντιμετωπίσει και να ασκήσει αυτή τη βία. Έχω πετάξει πέτρες, αλλά τις πέταξα σε ανθρώπους που ήξερα ότι φοράνε στολή. Τις πέταξα σε ανθρώπους που αν τους μιλούσα ένα βράδυ σε ένα μπαρ ή μια μέρα σε μια καφετέρια θα διαφωνούσα, αλλά δεν θα προσπαθούσα να τους κάνω κακό. Γιατί δεν θέλω να βλάψω ανθρώπους. Θέλω να βλάψω θεσμούς και ρόλους που κάνουν τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται απάνθρωπα. Εσύ όμως βρίσκεις έναν άνθρωπο τυχαίο, έναν άνθρωπο που δεν έχει κανένα άλλο χαρακτηριστικό πέρα από το ότι γεννήθηκε κάπου άλλου. Και βλάπτεις αυτόν.

Και δεν μπορώ να φανταστώ χειρότερη πράξη. Πρέπει να σταματήσεις. Βρες εμένα, να δώσουμε ένα ραντεβού όλοι οι ανθέλληνες με όλους τους εθνικόφρονες και να γαμηθούμε στο ξύλο. Να φωνάξουμε και τα κανάλια, μην σου πω να βγάλουμε και εισητήρια, να το κάνουμε κάθε χρόνο ή και κάθε μήνα. Να φωνάζουμε εμείς «Καλά να πάθει ο Διαμαντής», να φωνάζετε εσείς «Καλά να πάθει ο Αλέξης» και να εκτονωνόμαστε τέλος πάντων. Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε έτσι και αλλιώς. Βέβαια υπάρχει κάτι που περιέργως συμφωνούμε.Ότι η πολιτική εξουσία είναι για τον πούτσο. Ότι η «δημοκρατία» τους απλά τους εξυπυρετεί.

Γιατί όμως μόνο εγώ κάνω κάτι για αυτό; Γιατί μόνο εγώ φωνάζω στην κυβέρνηση, ενώ εσύ απλά τους αφήνεις ήσυχους ενώ κυνηγάς μετανάστες; Αφου ξέρω ότι μοιραζόμαστε την ίδια απέχθεια για το κατεστημένο (θυμάμαι όταν δούλευα στο Videorama και είχα να αντιμετωπίσω ένα μαλάκα αφεντικό που απαιτούσε από εμάς να ταυτιζόμαστε με το πνεύμα της επειχείρησης σε βαθμό που έπρεπε να προσέχουμε πως μιλάμε ακόμα και μεταξύ μας, αλλιώς μας απειλούσε συνεχώς με απόλυση, κάτι που βέβαια αποδέχονταν όλοι όσοι δούλευαν για αυτόν εκτός από εμένα και έναν συνάδελφο, μέλος της Χρυσής Αυγής –προφανώς απολυθήκαμε και οι δύο).

Τέλος πάντων δεν ξέρω αν μπορώ να σε κάνω να καταλάβεις γιατί αυτή η συγκεκριμένη πράξη σου είναι πιο μισάνθρωπη από οποιοδήποτε άλλο είδος μίσους κυκλοφορεί στην κοινωνία αλλά πρέπει να το καταλάβεις. Για αυτή σου την πράξη είναι ντροπή σου όχι απλά να λέγεσαι Έλληνας, αλλά να λέγεσαι άνθρωπος.


ndymedia

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...