[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Κλειδώνουν» αύριο τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου
Τρίτη 7 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Αύριο αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την οικονομία τα οποία και θα παρουσιαστούν στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στο πάγωμα των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων - οι οποίες βάση των αρχικών

«Κλειδώνουν» αύριο τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου

προβλέψεων θα αυξάνονταν το Φθινόπωρο του 2011 - καθώς και στην παράταση της αναστολής του Πόθεν Εσχες για την πρώτη κατοικία. Πρόκειται για δύο από τα μέτρα που έχουν στόχο τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά ακινήτων η οποία έχει βυθιστεί σε ύφεση και πάντως στο να μην υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις στο μέτωπο αυτό.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα φορολογικά μέτρα του προγράμματος οι αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν θα αφορούν το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος ή την υιοθέτηση του εναλλακτικού σεναρίου που εξετάζει το υπουργείο και αφορά την θέσπιση έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα πάνω από 6.000 ευρώ. Παράλληλα θα οριστικοποιηθεί και ο τρόπος εφαρμογής της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης μέτρο το οποίο εξετάζεται να συνοδεύεται και από τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια.

Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την οικονομία αναμένεται επίσης να περιλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά για ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η μείωση του αφορολόγητου ορίου για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας καθώς και αύξηση των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...