[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εντοπίστηκε το θανατηφόρο στέλεχος του E.coli
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Σε πακέτο με φύτρες φασολιών από το αγρόκτημα οργανικών προϊόντων στην Κάτω Σαξονία, εντόπισαν οι γερμανικές το θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου E.coli. Νωρίτερα, ο διευθυντής του ομοσπονδιακού υγειονομικού Ινστιτούτου Robert Koch της Γερμανίας Ράινχαρντ Μπούργκερ ανακοίνωσε ότι υπεύθυνες για τη μόλυνση με το βακτήριο που έχει προκαλέσει το θάνατο 31 ανθρώπων είναι οι φύτρες. Από την πλευρά της, η Ρωσία συμφώνησε να άρει την απαγόρευση που είχε επιβάλει στις εισαγωγές λαχανικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Από το υπό έρευνα αγρόκτημα


«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, οι φύτρες φασολιών προέρχονται από το αγρόκτημα στο Μπινενμπίτελ [τα προϊόντα του οποίου αποτελούσαν ήδη το αντικείμενο έρευνας]», ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρέθηκε το πακέτο.

«Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει την προειδοποίηση που εκδόθηκε κατά της κατανάλωσης φυτρών φασολιού. Επομένως γίνεται όλο και πιο πιθανό τα φύτρα φασολιών να αποτελούν την πηγή των μολύνσεων από E.coli», δήλωσε ο Γιοχάνες Ρέμελ, υπουργός αρμόδιος για την Προστασία των Καταναλωτών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, «οι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει φύτρα έχουν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αιμορραγικές διάρροιες και άλλα συμπτώματα της μόλυνσης από το βακτήριο Eceh από όσους δεν έχουν καταναλώσει», δήλωνε νωρίτερα ο Ράινχαρντ Μπούργκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο των τριών ομοσπονδιακών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για το θέμα: το RKI, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία των Καταναλωτών και τη Διατροφική Ασφάλεια και το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εκτίμησης Κινδύνου.

Οι αντιπρόσωποι των υπηρεσιών ανακοίνωσαν επίσημα την άρση του συναγερμού επί της κατανάλωσης αγγουριών, ντοματών και ωμών πράσινων σαλατών, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες.

Επίσης φαίνεται ότι «η πηγή της μόλυνσης δεν είναι πλέον ενεργή» και «ο αριθμός των νέων ασθενών μειώνεται», σύμφωνα με τους Γερμανούς αξιωματούχους του υγειονομικού τομέα.

Σε 33 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των νεκρών
Το βακτήριο E.coli προκάλεσε το θάνατο άλλων δύο ανθρώπων στη Γερμανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές της χώρας. Με τους νέους θανάτους ανέρχεται σε 33 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία του βακτηρίου αυτού, οι 32 από τους οποίους ζούσαν στη Γερμανία.

Το πρωί, το υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας, στη βόρεια Γερμανία, είχε ανακοινώσει το θάνατο μιας 75χρονης γυναίκας.

Στη διάρκεια του απογεύματος γνωστοποιήθηκε επίσης ο θάνατος μιας 70χρονης στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, επίσης στη βόρεια Γερμανία, και ενός 81χρονου που νοσηλευόταν σε πανεπιστημιακή κλινική του Αμβούργου Έπεντορφ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι η πηγή της μόλυνσης από το σπάνιο και ιδιαίτερα θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου E.coli 0104 (EHEC) είναι τα φύτρα.

Το ανθεκτικό στέλεχος του βακτηρίου εντοπίστηκε επίσης για πρώτη φορά σε ένα πακέτο με φύτρα, το οποίο προερχόταν από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων Gartnerhof στο Μπινενμπίτελ, στη βόρεια Γερμανία, για το οποίο υπήρχαν εδώ και ημέρες υποψίες ότι αποτελούσε την πηγή της μόλυνσης.

Το θανατηφόρο βακτήριο εντοπίστηκε από επιστήμονες του κρατιδίου της Ρηνανίας Βόρειας Βεστφαλίας, στη δυτική Γερμανία, σε ένα πακέτο που βρέθηκε πεταγμένο στα σκουπίδια μιας οικογένειας, δύο μέλη της οποίας είχαν αρρωστήσει από το βακτήριο.

Ταυτοχρόνως οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ήραν το συναγερμό για την κατανάλωση αγγουριών, ντοματών και ωμών πράσινων σαλατών που ίσχυε από τις 25 Μαΐου.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...