[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Επτά παιδιά μολύνθηκαν από κρέας με βακτήριο E.coli
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ


Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η εισαγωγή επτά παιδιών σε νοσοκομείο της πόλης Λιλ, με αιμορραγικές διάρροιες, έχοντας πέσει θύματα μόλυνσης από το βακτήριο E.coli αφού κατανάλωσαν μπιφτέκια


Διαφορετικού τύπου από το αντίστοιχο της Γερμανίας φαίνεται πως είναι το στέλεχος του βακτηρίου E.coli που μόλυνε τα παιδιά στη Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές εξέφρασαν τη "βεβαιότητα" ότι το στέλεχος του βακτηρίου E.coli που ευθύνεται για τη νοσηλεία επτά παιδιών - έξι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο χθες και άλλο ένα σήμερα - δεν είναι το ίδιο με αυτό που προκάλεσε την επιδημία στη Γερμανία.

"Έχουμε τη βεβαιότητα ότι δεν είναι το ίδιο στέλεχος με αυτό που είχαν τα φύτρα στη Γερμανία", δήλωσε ο Ντανιέλ Λενουάρ, γενικός διευθυντής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας (ARS) σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λίλλη, στη βόρεια Γαλλία.

Τα παιδιά νοσηλεύονται με σοβαρή τροφική δηλητηρίαση που συνδέεται με σπάνιο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, μετά την κατανάλωση μπιφτεκιών από κρέας που είχε εισαχθεί από τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Πρόκειται για κατεψυγμένα μπιφτέκια, τύπου burger, της μάρκας "Steaks Country" που πωλούνται στα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας Lidl.

Ηδη η εταιρεία που παρασκευάζει τα μπιφτέκια, η γαλλική SEB, η οποία εδρεύει στο Σαν Ντιζιέ, στη βορειοανατολική Γαλλία, έδωσε εντολή για την ανάκληση όλων των ύποπτων παρτίδων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών για την προέλευση του κρέατος και αναλόγως θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι να εκδώσει ευρωπαϊκή προειδοποίηση, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου για θέματα Υγείας, Τζον Ντάλι.

"Δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης με τη (μόλυνση στη) Γερμανία, επειδή δεν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του βακτηρίου E.coli. Είναι διαφορετική, ακόμη κι αν είναι το ίδιο μεγάλη", σημείωσε ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου.

Η Κομισιόν έχει ήδη υποστεί πλήγμα στην αξιοπιστία της, καθώς οι προειδοποιήσεις που είχε εκδώσει για τα βιολογικά αγγούρια της Ισπανίας, προκάλεσαν οικονομικές επιπτώσεις στους παραγωγούς και τελικά, όπως αποδείχθηκε, δεν αποτελούσαν την αιτία της πρόσφατης επιδημίας από στέλεχος του βακτηρίου E.coli στη Γερμανία. Η μόλυνση οφειλόταν σε βιολογικές φύτρες που παράγονταν στη Γερμανία.

"Θα πρέπει να ξέρουμε με ακρίβεια πού προκλήθηκε η μόλυνση, στον τόπο παραγωγής, στην αλυσίδα διανομής ή στον τόπο διανομής", σημείωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Και τα επτά παιδιά που νοσηλεύονται είχαν καταναλώσει ύποπτα μπιφτέκια, σημείωσε εκπρόσωπος της ARS, αντικρούοντας πληροφορία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η γαλλική εταιρεία, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον ένα από τα παιδιά αυτά δεν είχε καταναλώσει από τα μπιφτέκια που θεωρούνται ύποπτα.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν παράλληλα ότι καταγράφηκε κι άλλος θάνατος στη Γερμανία από την επιδημία του βακτήριου, με τον οποίο ανέρχεται σε 38 ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα αυτή και σε συνολικά 39 στην Ευρώπη.

Το ομοσπονδιακό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ που ανακοίνωσε το νέο απολογισμό επεσήμανε ωστόσο ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του θανατηφόρου στελέχους του βακτηρίου E.coli στη χώρα "βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από προηγουμένως".


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...