[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα διεθνή ΜΜΕ για την έκθεση Προϋπολογισμού
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ


Εντείνεται η ανησυχία στο εξωτερικό σχετικά με την ικανότητα της χώρας μας να τηρήσει τους στόχους του προγράμματος εξυγίανσης, με αφορμή τις αποκλίσεις που καταγράφηκαν σε δημοσιονομικό επίπεδο στη χθεσινή έκθεση που δόθηκε από το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.


Στο site της Wall Street Journal δημοσίευμα αναφέρει ότι "οι αξιωματούχοι της ΕΕ και της Ελλάδας δεν θεωρούν πιθανό να μην εκταμιεύσει η τρόικα την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης που εκπονήθηκε το 2010. Η απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, όμως, πυροδοτεί τον δημόσιο διάλογο σχετικά με το εάν οι περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές και η επιβολή νέων φόρων θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακάμψει την επόμενη χρονιά μετά από τρία έτη ύφεσης".

Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ που επικαλείται η WSJ, γίνεται ολοένα δυσκολότερο για την τρόικα να συντάξει μια θετική έκθεση προόδου για την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι στόχοι σε επίπεδο περικοπής των δαπανών και ιδιωτικοποιήσεων δεν πληρούνται. "Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν θα λάβει την επόμενη δόση. Οι Έλληνες προσπαθούν να επανορθώσουν μέσα σε λίγους μήνες για λάθη δεκαετιών και η προσπάθειά τους αναγνωρίζεται", υπογραμμίζει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Η Telegraph αναφέρεται στη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας με "εξαιρετικά ανησυχητικούς ρυθμούς" αναφέροντας στην ιστοσελίδα της ότι "εποπτικός οργανισμός στην Ελλάδα προειδοποιεί ότι το χρέος έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου", κάνοντας λόγο και για την άμεση αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών και την αμφισβήτηση της εγκυρότητας της συγκεκριμένης έκθεσης.

"Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα έλεγχος βάσει του οποίου θα αποφασιστεί εάν θα δοθεί στην Ελλάδα η τελευταία δόση του δανείου των 10 δισ. ευρώ που είχε εγκριθεί πέρυσι με στόχο να σώσει τη χώρα από το χείλος της χρεοκοπίας", αναφέρει η εφημερίδα.

Το Bloomberg Bussinessweek μιλά για την "οξύτατη κριτική" του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού, επισημαίνοντας ότι η έκθεση κάνει λόγο για πιθανή αθέτηση των δημοσιονομικών στόχων φέτος εξαιτίας των πολύμηνων καθυστερήσεων στα υποκείμενα μέτρα και τη βαθύτερη ύφεση.

Στο περιοδικό Forbes σχετικό δημοσίευμα έχει τίτλο "παραιτήθηκε κορυφαίο στέλεχος του ελληνικού Γραφείου Προϋπολογισμού τη δημοσίευση προβλέψεων" και αναφέρεται σε "ζοφερές προβλέψεις που εξαγρίωσαν το ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα".

"Προτού αναλάβει επικεφαλής της τετραμελούς επιτροπής, η Στέλλα Μπαλφούσια κατείχε κορυφαία θέση σε ανεξάρτητο ερευνητικό όμιλο που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην κυβέρνηση και την ελληνική στατιστική υπηρεσία", αναφέρει το Forbes.

Όσο για το πρακτορείο Cnbc, αναφέρεται στις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η επόμενη δόση θα συνοδεύεται από αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με την ανάγκη κλιμάκωσης των μεταρρυθμίσεων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τα διεθνή ΜΜΕ για την έκθεση Προϋπολογισμού"

Leave a reply