[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Διευκρινίσεις για την εργασιακή εφεδρεία
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι με βάση και τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών αφορά το σύνολο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στον οποίο απασχολούνται περίπου 200.000 εργαζόμενοι.

Στα πλαίσια αυτά, είπε ο κ. Μόσιαλος, θα γίνει αξιολόγηση του πλεονάζοντος προσωπικού και κατόπιν, με αντικειμενικά κριτήρια, το ΑΣΕΠ θα αποφασίσει από το πλεονάζον προσωπικό:

  • Μέχρι 10% πόσοι θα ενταχθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι με μεγάλα προσόντα και ειδικές δεξιότητες.
  • Μέχρι 30% θα είναι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  • Θα υπάρχουν επίσης δυνατότητες επανακατάρτισης.
  • Τέλος, ένα ποσοστό θα ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας με το 60% του μισθού του.

Ερωτηθείς δε αν θα υπάρχει εργασιακή εφεδρεία στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα υπάρξει, καθώς "η ΕΡΤ περιλαμβάνεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, εννιά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν στείλει επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ρύθμιση της εργασιακής εφεδρείας και προτείνοντας αντ' αυτού την μετατροπή όλων των δημοσίων υπαλλήλων σε κρατικούς, τις μετατάξεις και τις μετακινήσεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στο δημόσιο τομέα


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Διευκρινίσεις για την εργασιακή εφεδρεία"

Leave a reply