[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τοξικό σύννεφο σκέπασε τα Ουράλια
Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ένα τοξικό σύννεφο κάλυψε τμήματα της ρωσικής πόλης Τσέλιαμπισκ, στην περιοχή των Ουραλίων, αναγκάζοντας τις αρχές να αναβάλλουν το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων και ταλαιπωρώντας πολλές χιλιάδες Ρώσους--καταγράφηκαν περισσότερες από 100 προσελεύσεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των τοπικών νοσοκομείων και παράπονα για πονοκεφάλους, δυσκολίες στην αναπνοή, ερεθισμούς του αμφιβληστροειδούς.

Οι δημοτικές αρχές κατηγόρησαν τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες της περιοχής καθώς ποσότητα βρομίνης σε υγρή μορφή που ήταν αποθηκευμένη σε υπαίθριο χώρο, διέρρευσε και κατέληξε σε κατοικημένες περιοχές.

Ποσότητα περίπου πενήντα λίτρων της -τοξικής-βρομίνης ήταν αποθηκευμένη σε γυάλινα δοχεία μέσα σε βαγόνια και μέρος της διέφυγε την ώρα που αντλείτο από τα δοχεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Η υγρή βρομίνη μετατρέπεται- εφόσον εκτεθεί στο περιβάλλον- σε τοξικό αέριο κίτρινης μορφής.

Οι αρχές έδωσαν αμέσως εντολή να επιστρέψουν γρήγορα στα σπίτια τους όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Πάντως ο επικεφαλής των τοπικών υγειονομικών υπηρεσιών Γκενάντι Ανισένκο σχολίασε ότι "δεν παρατηρήθηκαν τέτοιες συγκεντρώσεις τοξικών στοιχείων, που να μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα για την υγεία των πολιτών".


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τοξικό σύννεφο σκέπασε τα Ουράλια"

Leave a reply