[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
To OXI της 28ης Οκτωβρίου 2011
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Χρόνια τώρα ξυπνάω τούτη τη μέρα, με τη φωνή της Βέμπο. Μπάντες γεμίζουν το φως του ήλιου, που παίζει με τη σκόνη.. ένα σύμπαν ολόκληρο σε μια ακτίδα φωτός.

Σήμερα κύριε πρόεδρε βούρκωσα. Είδα σε απ'ευθείας μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη το λαό να νικά. Να λέει ΟΧΙ άλλη μια φορά στους Γερμανούς.

Δεν έζησα τον πόλεμο, ούτε την απελευθέρωση, αλλά σήμερα πήρα τη γεύση εκείνων των ημερών. Ιστορική στιγμή.

Σας εκδίωξε ο Λαός κύριε πρόεδρε.. δεν αποχωρήσατε. Θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους σας, αντί για νευράκια και σταρίστικες συμπεριφορές να μείνετε να ακούσετε τι φωνάζουν. Δεν είμαστε μειοψηφία κύριε πρόεδρε .. Όλη η Ελλάδα σήμερα έδιωξε κακήν κακώς και όπως μπορούσε όλα τα ανδρείκελα της εξουσίας που εναλλάσσονταν στα πατάρια των επισήμων σαν επίδοξες σκηνές σκυλάδικου κι εκεί που περίμεναν τα γαρύφαλλα ήρθαν η αργή και η αλήθεια...

Νιώσατε γυμνός κύριε πρόεδρε και τρέξατε να σώσετε την αξιοπρέπεια σας.. Θα μπορούσατε να το είχατε κάνει... Θεσμικά... Το σύνταγμα σας έδινε το ρόλο αλλά εσείς τώρα θυμηθήκατε να διατυμπανίσετε πως πολεμήσατε αλλά όχι μόνο εσείς και οι γονείς μας πολεμήσανε κύριε πρόεδρε και πέθαναν με τρακόσια ευρώ σύνταξη "και μια κηδεία, σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες".

Τα μηνύματα άρχισαν να φτάνουν πριν αποσώσετε τον δραματικό σας μονόλογο.. ένα μονόλογο με ιδεολογικό μπέρδεμα και αστοχία.. Ένα μονόλογο απάντηση στη λαϊκή βούληση της οποίας είσαι θεσμικός προστάτης τα μηνύματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας..

Το ζωντανό ΟΧΙ τρυπούσε τα κλειστά μάτια σας αντί να φωτίζει την μίζερη τελικά καρδιά σας.

Ύστερα περάσανε από τα κανάλια οι ακροδεξιοί βουλευτές και ζητούσαν αίμα από την αστυνομία.. οι Πασοκικοι και ζητούσαν ως Σαλώμες την κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ.. Τίποτα δεν κατάλαβαν από το μεγαλείο που νιώσαμε όσοι παρακολουθήσαμε τμήματα της παρέλασης να περνούν ανάμεσα στο πλήθος να τους επευφημεί αληθινά. Όπως μόνο σε ταινίες έχουμε δει.

Αντίθετα οι δικές σας τακτικές παρελάσειςγεμίζουνε τους δρόμους κάγκελα και μπάτσους οπλισμένους... Αυτό το συναίσθημα του μεγαλείου κύριε πρόεδρε και σεις λοιποί πολιτικοί είναι κάτι που στερηθήκατε.. αλλά δεν μπορείτε να το στερήσετε στην εθνική μας μνήμη.

Οι Έλληνες σήμερα βουρκώσαμε.. Η γέφυρα με το ΟΧΙ του 1940 χτίστηκε.. πάνω της θα βαδίσουμε σε νέους αγώνες. Η ιστορία μας καλεί σε νέα αντίσταση.. κι εμείς είμαστε έτοιμοι εδώ..

Σίγουρα σε κάποια χρόνια αυτή η μέρα θα έχει τη μνεία της στις σχολικές γιορτές.

Θα φροντίσουμε εμείς γι΄αυτό. Δεν ξεπουλάμε την Πατρίδα μας.. και όποιος δεν είναι προδότης... ας μην αρκεστεί απλά να το λέει, αλλά να κάνει πράξεις.

Ζητάμε διάλυση των κομμάτων, υπηρεσιακή κυβέρνηση.. και νέο σύνταγμα. Άλλη μια φορά στην ιστορία μας. ΟΧΙ

Δεν σας ψήφισε ο Λαός κύριε πρόεδρε... τα κόμματα συμφώνησαν να είστε εσείς εκεί... κι αν ακόμη νιώθετε πως ο Λαός αμαυρώνει το ΟΧΙ.. πείτε το δικό σας ΟΧΙ και παραιτηθείτε.. είναι μια καλή αρχή.

Ζητάμε διαλυση των κομματων,υπηρεσιακη κυβερνηση...και νεο συνταγμα.

Αλλη μια φορα στην ιστορια μας.

ΟΧΙ

Δεν σας ψηφισε ο Λαος κυριε προεδρε... τα κομματα συμφωνησαν να ειστε εσεις εκει...κι αν ακομη νοιωθετε πως ο Λαος αμαυρωνει το ΟΧΙ..πειτε το δικο σας ΟΧΙ και παραιτηθειτε..ειναι μια καλη αρχη.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "To OXI της 28ης Οκτωβρίου 2011"

Leave a reply