[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Ανασκόπηση
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Είναι πολύ της μόδας οι ανασκοπήσεις των τελευταίων τεσσάρων ημερών, πάντα σε συνδυασμό με το τι γινόταν πριν και τι μας σερβίρουν τώρα. Τι είχαμε, τι χάσαμε. Πόσα από αυτά που λέγαμε στην αρχή έγιναν, και ποιος κατάφερε να προβλέψει καλύτερα το μέλλον.


Όλοι μας φωνάζαμε ότι μας κυβερνούν οι τράπεζες. Πως όποιον και να ψηφίσουμε, οι τράπεζες θα τον κάνουν ό,τι θέλουν. Τι καλύτερο λοιπόν από έναν τραπεζίτη για πρωθυπουργό; Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Πάρτε τον τώρα και βουλώστε το.

Η επιλογή αυτή, με τραπεζίτη για πρωθυπουργό, μετά από δεκαετίες δεκαετιών κατεβασμένων τζαμιών, κατεστραμμένων πορτοπαράθυρων και καμένων ΑΤΜ, έδωσε μία νέα διάσταση στο νόημα της σπασμένης τράπεζας.

Επιτέλους η λαχτάρα για τη σωτηρία της πατρίδας από όλα τα κόμματα, ολόκληρη την πολιτική σκηνή, κάθε βουλευτή και υπουργό, έλαμψε. Γι' αυτό και στη νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της πατρίδας, συμμετέχουν τα τρία από τα πέντε εκλεγμένα κόμματα της βουλής.

Η ανιδιοτέλεια των πολιτικών προσωπικοτήτων, έδωσε και πάλι ένα τρανό παράδειγμα προς μίμηση. Έτσι, για τα μάτια της υπουργικής καρέκλας και μόνο, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να παραιτηθούν πριν την αναλάβουν. Καλή η εθνική σωτηρία, αλλά μην γίνει και η Παπαρήγα αξιωματική αντιπολίτευση.
Για μία ακόμη φορά το μεγαλύτερο κίνημα που στιγμάτισε την παγκόσμια ιστορία, παίρνει σάρκα και οστά. Ακροδεξιοί εθνικιστές και σοσιαλιστές και πάλι μαζί για την εξουσία. Η αναβίωση του Εθνικοσοσιαλισμού.

Η αγωνία της Μέρκελ για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και οι απανωτές αποτυχημένες ελληνικές απόπειρες, ανέδειξαν τη μεγαλοψυχία του Γιωργάκη. Αποφάσισε να δώσει το καλό παράδειγμα και να ξεκινήσει με το δικό του.

Τρεις μήνες μετά το αίσχος των κλειστών αεροδρομίων και λιμανιών, η μεγαλύτερη παρεξήγηση για τους απανταχού τουρίστες που έφτυσαν αίμα κάτω από την αυγουστιάτικη ντάλα, επιτέλους αποκαταστάθηκε. Να ‘ναι καλά οι δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, που μαζευτήκαν στο Μαξίμου.

Μάθαμε τελικά τα καλά του να βλέπεις όλη μέρα στην τηλεόραση τίποτε άλλο παρά μόνο ειδήσεις. Ο κυβερνητικός δημοσιογραφικός παπαγάλος φοβάται μη γίνει ρεπόρτερ της αντιπολίτευσης, ο αντιπολιτευτικός δημοσιογραφικός ουρακοτάγκος, αγχώνεται μη γίνει κυβερνητικός εντολοδόχος, ο αριστερός περιμένει να διαβάσει την ανακοίνωση απ’ το στούντιο, η “Άννα Βίσση” και το ριάλιτι της είναι ότι ποιοτικότερο ανέδειξε για φέτος η ελληνική τηλεόραση και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος δεν κουράζεται ποτέ.

Αποδείχθηκε πόσο μεγάλη ήταν η μαλακία του αγγλικού καναλιού που πλήρωσε ένα κάρο λεφτά για να βάλει τρεις οικογένειες να ζήσουν σαν Έλληνες. Πολύ απλούστερα, θα μπορούσαν σε κάθε διάγγελμα του Γιωργάκη να στέλνουν τυχαία δυο- τρεις κάμερες σε όποιο ελληνικό σπίτι έβλεπαν μπροστά τους.
Μετά από επαναλαμβανόμενα τεστ για το ποιος χαρακτηρισμός τσιτώνει περισσότερο από όλους τα νεύρα του Παπούλια, καταλήξαμε ότι το “προδότης” παραμένει με διαφορά στην πρώτη θέση.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες για δύο, πια, λόγους. Είναι ο νεότερος βουλευτής που μπήκε στη Βουλή και ο μοναδικός που κατάφερε να καταστρέψει τρεις φορές το ίδιο του το κόμμα.
Κάθε φορά που ο Γιωργάκης φοράει αυτήν την καταραμένη μοβ γραβάτα, είναι σίγουρο ότι θα πει μαλακία.

Τέλος, μάθαμε πόσο εύκολο είναι να ανατρέπεται το σύνταγμα ενός κράτους. Φτάνει να ανεβούν τα επιτόκια…

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Ανασκόπηση"

Leave a reply