[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Την Δευτέρα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Μικρής διάρκειας ήταν η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου. Την Δευτέρα θα ανακοινωθούν, πιθανότατα, οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Την Δευτέρα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ζήτησε από τους υπουργούς να ετοιμάσουν σημειώματα με τις προτάσεις τους για τις προτεραιότητες των υπουργείων τους, ώστε να συμπεριληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Κατά πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι, αφού προηγηθούν συνεννοήσεις με το Προεδρείο της Βουλής και τα κόμματα, η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Απόψε θα πραγματοποιηθεί εξάλλου σύσκεψη του διευρυμένου οικονομικού επιτελείου, υπό τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ηδη πάντως, ο νέος πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου. "Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να επιλυθούν τα προβλήματα της χώρας. Με τη βοήθεια όλων και με την ενότητα όλων, θα επιτύχουμε το αποτέλεσμα" είπε ο Λουκάς Παπαδήμος.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του υπουργικού συμβουλίου, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, δήλωσε ότι η συνεργασία όλων των κομμάτων στον τομέα που αναλαμβάνει είναι απαραίτητη και πρόσθεσε: "μέχρι στιγμής χαίρομαι γιατί έχω τις σχετικές διαβεβαιώσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς".
Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, τόνισε ότι η ελπίδα για τη χώρα θα έρθει μόνο εάν η νέα κυβέρνηση κερδίσει την κοινωνία.
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τάσσος Γιαννίτσης δεσμεύτηκε ότι "θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε τους στόχους αυτής της κυβέρνησης".
Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος έκανε λόγο για μία κυβέρνηση συγκεκριμένης διάρκειας και ειδικού σκοπού.
"Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος" δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.
"Στόχος μας είναι να πετύχει αυτό το μίγμα, πρέπει να πετύχει, οφείλουμε όλοι να εργαστούμε γιατί αυτό είναι η απαίτηση του ελληνικού λαού... Είναι συνέχεια μιας εποχής που αλλάζει" είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης, τόνισε ότι "η κυβέρνηση θα αποδειχθεί μια κυβέρνηση σκαπανέας διότι μορφοποιεί το μέλλον της χώρας. Κυρίως θα μορφοποιήσει ένα νέο μέλλον για τον αγροτικό κόσμο. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί πρέπει να ζήσει η ελληνική επαρχία, η ελληνική περιφέρεια".


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Την Δευτέρα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης"

Leave a reply