[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Η πιο τραγική κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα , με τα κατορθώματα της άνοιξε τελικά την πόρτα του φρενοκομείου.

Αυτοί που μέχρι και χθες χειροκροτούσαν όρθιοι στη Βουλή τον Γιώργο Παπανδρέου θα πρέπει σήμερα να απολογηθούν.Από τους Αντιπροέδρους και τους υπουργούς ,μέχρι τον τελευταίο βουλευτή.

Η εκταμίευση της 6ης δόση του δανείου, στο όνομα της οποίας ο ελληνικός λαός υπέστη θυσίες(και ληστείες),αναστέλλεται όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΕ. Η χρεοκοπία της χώρας είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Συγχρόνως ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει ότι «Η Ευρωζώνη επί του παρόντος εργάζεται ώστε τα μέλη της να μην πάθουν ζημιά αν η Ελλάδα αποφασίσει να βγει εκτός ευρώ», και τονίζει ότι «οι Ευρωπαίοι είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα» .

«Φαντάσματα και υφάσματα, χλιδή και χείλια χωνεμένα,και τα παραπετάσματα του πόνου διάπλατα ανοιχτά,αφήνοντας να φαίνεται γυμνός κι αδιάφορος ο τάφος» όπως έγραφε ο Σεφέρης.

Αυτή η κυβέρνηση εξαπάτησε, απέτυχε και έσυρε την Πατρίδα στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής.

Υπογείως και δολίως (αποδεδειγμένα) έσυρε τη Πατρίδα μας στις «αγκάλες» του ΔΝΤ, αφού πρώτα τη διέσυρε σε ολόκληρο τον κόσμο, κατηγορώντας τη ως διεφθαρμένη και αναξιόπιστη. .

Ματαίωσε τις ενεργειακές συμφωνίες που θεμελίωναν μια περήφανη εξωτερική πολιτική και υπηρετούσαν τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας.

Απέτυχε σε όλα. Από το χρέος που εκτόξευσε σε αστρονομικά νούμερα και το έλλειμμα -που παρ όλες τις ληστρικές επιδρομές στο πορτοφόλι των πολιτών- δεν μπόρεσε να καθυποτάξει , μέχρι τους στόχους που διακήρυσσε και τις υποσχέσεις που υπέγραφε.

Έφερε την κοινωνία σε κατάσταση αποσύνθεσης και κατάθλιψης.

Και στο τέλος έκανε φανερές (Ναι! ολοφάνερες σε βαθμό που «έβγαζε μάτια») προσπάθειες να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ και ΕΕ.

Αυτή τη κυβέρνηση δεν την αντέχει ο τόπος ούτε μια μέρα παραπάνω.

Άλλως από την πόρτα του φρενοκομείου που άνοιξε η ίδια, θα εξέλθει η «σαλεμένη αύρα» , μέσα σε φώτα θαμπά … και θα μπερδεύει το χρέος προς την Πατρίδα, με το χρέος προς τους δανειστές του κράτους και το χρέος προς τον μπακάλη! ..

Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου ….
«Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
έμαθ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται·
κ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά «.
Κ.Π.Καβάφης

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου"

Leave a reply