[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πήρε πίσω το δημοψήφισμα και θέλει να συνεχίσει σαν να μην συνέβη τίποτα
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


Ακόμη και στην πιθανότητα ανοικτής αμφισβήτησης του πρωθυπουργού από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να αναμένεται αλλαγή κυβέρνησης άμεσα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι μοιρασμένοι σε δύο στρατόπεδα: από την μια οι "εξαγριωμένοι" που θέλουν την άμεση αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από την θέση του πρωθυπουργού και από την άλλη εκείνοι που "ψάχνονται" και ακόμη δεν έχουν αποφασίσει την τελική τους στάση.

Ακόμη κι αν στηθούν κάλπες και ο κ. Παπανδρέου δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, οι εξελίξεις δεν σταματούν.

Ακόμη κι αν δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας οι εκλογές δεν προκηρύσσονται άμεσα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολη σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα που στις προηγούμενες εκλογές ήρθε δεύτερο σε κοινοβουλευτική δύναμη. Στην περίπτωση αυτή, ηο αρχηγός της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς έχει στη διάθεσή του μία ενδομάδα για να αναζητήσει συναινέσεις και να διερευνήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, είτε της ελάσσονος αντιπολίτευσης είτε ακόμη και με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.


Εάν ο κ. Σαμαράς δεν καταφέρει να σχηματίσει πλειοψηφική κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει τη διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου κόμματος και η διαδικασία της αναζήτησης βιώσιμης κυβέρνησης συνασπισμού συνεχίζεται μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα, είτε έως ότου διαπιστωθεί αδιέξοδο.

Εν όψει της επιχειρούμενης δημιουργίας μιας μεταβατικής κυβέρνησης, η εκτίμηση από συγκλίνουσες πληροφορίες είναι ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει τη ΝΔ και να διαπραγματευθεί την συγκρότηση μιας οικουμενικής ή υπηρεσιακής κυβέρνησης από την επόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Κι αυτό διότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ούτε καν στους υπουργούς του τους όρους υπό τους οποίους θα συμφωνήσει να διαμορφωθούν ευρύτερες συναινέσεις.

Από το γεγο΄νός αυτό προκύπτει -κατά την εκτίμηση της ΝΔ- ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί πραγματικά να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Εξ αυτού μπορεί ίσως να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -λίγες ώρες αφού ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας- έσπευσε να διαψεύσει ότι ο πρωθυπουργός έχει στείλει διαπραγματευτές για να επιχειρηθεί μια ουσιαστική σύγκληση των δύο μεγάλων κομμάτων.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πήρε πίσω το δημοψήφισμα και θέλει να συνεχίσει σαν να μην συνέβη τίποτα"

Leave a reply