[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα νετρίνα επιμένουν να αμφισβητούν τον Αλβέρτο
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Τελικά όντως, όλα είναι σχετικά

Όταν για πρώτη φορά ήρθε η είδηση από το CERN κάποια υποατομικά σωματίδια κατάφεραν να ξεπεράσουν την ταχύτητα του φωτός εκτός από την έκπληξη, πολλοί αμφισβητούσαν ότι το «ευαγγέλιo της Φυσικής’, η θεωρία του Αϊνστάιν θα έμπαινε έτσι απότομα στο ντουλάπι. Όμως τώρα έρχεται η επιβεβαίωση από τη Γενεύη. Τα νετρίνα επιμένουν να κινούνται μέσα στους αχανείς σωλήνες του εργαστηρίου με ταχύτητες που αφήνουν πίσω, όσα υποστήριξε ο μεγάλος φυσικός.



Μετά από τις τελευταίες μετρήσεις, οι αντιρρήσεις αρχίζουν να κάμπτονται αφού στη δεύτερη σειρά πειραμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 21η Οκτωβρίου ως τις 6 Νοεμβρίου οι ερευνητές επιβεβαίωσαν τις προηγούμενες μετρήσεις και ήλεγξαν τις στατιστικές αναλύσεις για το περιθώριο λάθους, το οποίο είναι τελικά 10%, μέσα στα όρια δηλαδή του αποδεκτού.



Τώρα πλέον, οι ερευνητές δηλώνουν βέβαιοι για τα αποτελέσματά τους. Τόσο ώστε να τα υποβάλουν προς αξιολόγηση προκειμένου να δημοσιευθούν σε ευρωπαϊκή επιστημονική επιθεώρηση, έχοντας μάλιστα περισσότερες υπογραφές από ότι την πρώτη φορά που κάποια από τα μέλη της ομάδας του CERN διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους.


«Η μέτρηση φαίνεται αξιόπιστη» δήλωσε ένας εκ των ερευνητών, ο Λούκα Στάνκο του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής της Ιταλίας, μιλώντας στο περιοδικό «New Scientist». «Δεχθήκαμε πολλές επικρίσεις και οι περισσότερες από αυτές καταρρίπτονται» τόνισε ο φυσικός, προσθέτοντας ωστόσο ότι, αν και υπέγραψε το προσχέδιο της μελέτης, εξακολουθεί να πιστεύει ότι η δημοσίευσή της πριν από τη διεξαγωγή άλλων πειραμάτων είναι πρόωρη.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τα νετρίνα επιμένουν να αμφισβητούν τον Αλβέρτο"

Leave a reply