[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


Του Δημήτρη Καραμήτσα


Το πιο αστείο από όλα είναι να κάθεσαι και να ξέρεις τι θα κάνουν και τι δεν θα κάνουν. Γελάς με τα ανθρωπάκια που νομίζουν ότι κατέχουν τον πλανήτη και την χώρα.

Πρώτα από όλα υπάρχει ζήτημα για την διαδοχή. Οι Αμερικάνοι, που τυπικά είναι στο 50-50 της κατοχής της χώρας σε σχέση με τους Γερμανούς, αλλά έχουν πάντα την πρωτοκαθεδρία λόγω πολλών παραγόντων και κάνουν ένα τεράστιο υπόγειο comeback ξεκινώντας από την Μεσόγειο δεν θα είχαν καμία αντίρρηση για τον Σαμαρά.Είναι δικό τους παιδί και το έχει αποδείξει. Τα έχουν στυλώσει όμως οι Γερμανοί κλπ. γιατί τους έκανε την ζημιά το ’93 με την Siemens – Μητσοτάκη και δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν. Από την άλλη ξέρουν όλοι ότι ο Σαμαράς δεν πρόκειται να έχει αυτοδυναμία στις εκλογές. Ψάχνουν λοιπόν όλοι για πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα είναι πρόθυμο να καεί αρκεί να βάλει τον πισινό του στην ιστορία της πρωθυπουργικής καρέκλας. Προσπαθούν μάλιστα να πείσουν τον Σαμαρά ότι μετά την συγκυβέρνηση θα μιλούν τα παπαγαλάκια τους για ακυβερνησία και ανάγκη αυτοδύναμης κυβέρνησης. Όμως οι νεοδημοκράτες είναι ανυπόμονοι να ξανακαταστρέψουν την χώρα. Φυσικά δεν θα γίνει το δικό τους, αλλά ότι διατάξουν τα αφεντικά. Οι ντόπιοι τραπεζίτες έχουν βέβαια κάνει από μέρες τις επαφές τους και έχουν προτείνει τους δικούς τους, αλλά οι Αμερικάνοι ξέρουν πως είναι γερμανόφιλοι και δεν τους θέλουν με τίποτα. Ετσι δημιουργείται μια τεράστια εκκρεμότητα.
Την ίδια ώρα ο πάντα υπερφιλόδοξος Βαγγέλης σκέφτεται να προβληθεί ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και να ξαναενώσει τα κουκιά (δηλ. τους βουλευτές) κυβερνώντας αυτός. Βέβαια υπάρχουν πολλές ακτινογραφίες του και από πολλούς και οι αμερικάνοι λένε και πάλι όχι. Ετσι αρχίζουν να σκέφτονται και πάλι τον Γιωργάκη. Καλό και πειθήνιο παιδί είναι, προσκύνησε προχθές κανονικά στην Μέρκελ και φωτογραφίζει την ενότητα των δυναστών της χώρας. Όμως και πάλι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα, αυτή των τραπεζιτών δεν θέλει ούτε να ακούει. Αν δεν βρουν κάποιον μέχρι το βράδυ, ο Γιωργάκης θα παραμείνει και θα πάμε σε εκλογές μετά την ψήφιση της νέας συμφωνίας δανεισμού.

Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί να τα κάνει όλα αυτά ο Γιωργάκης, ψήφο εμπιστοσύνης, δημοψήφισμα ; Είναι βέβαιο ότι κάποιοι του τα είπαν ως συμβουλή. Ηξερε από πριν για την αποστασία των βουλευτών του ενόψει κουρέματος, άλλωστε παρακολουθούνται οι πάντες και τα πάντα. Του είπαν λοιπόν να πραγματοποιήσει την «ηρωϊκή» και συμφέρουσα για κάποιους έξοδο ανακατεύοντας την τράπουλα και εμφανιζόμενος ως θιασώτης της δημοκρατίας (όπως ο παππούς του). Για αυτό τον λόγο χθες στην Βουλή είπε ότι είναι οπαδός της άμεσης δημοκρατίας. Τώρα την θυμήθηκε … .

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μέσα σε αυτό τον βόθρο των κομμάτων εξουσίας, αλλά και πέρα από αυτά, ακόμα και στα «κινήματα», οι δυνάστες της χώρας έχουν πολλούς άσσους στο μανίκι. Επειδή κάποιοι μιλούν για πόκερ εξουσίας, οι δυνάστες παίκτες έχουν από 20 άσσους ο καθένας (τσιράκια, πολιτικούς, υποτακτικούς, αργυρώνητους … πείτε τους όπως θέλετε) και δεν διστάζουν να τους τραβήξουν όποτε θέλουν. Εάν κάποιος στο τραπέζι μιλήσει βγαίνει το κόλτ ή το λούγγερ κατά προτίμηση. Μην περιμένει λοιπόν ο λαός αυτός ποτέ να κερδίσει την παρτίδα, όταν εμπιστεύεται ή παραπλανάται στο να πιστεύει πως παίζοντας πόκερ με τους μεγάλους θα κερδίσει, μόνο και πάντοτε χαμένος θα είναι.

Σε άλλο παιχνίδι πρέπει να τους καλέσουμε για να νικήσουμε ως λαός. Σε παιχνίδι, όπου τα κόλτ και οι σημαδεμένες τράπουλες δεν θα έχουν θέση και αυτό είναι μόνο το παιχνίδι της κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Σε αυτό το παιχνίδι οι δυνάστες είναι από χέρι χαμένοι γιατί εκεί αχρηστεύεται η κοσμοθεωρία τους και οι κανόνες που θέτουν


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ"

Leave a reply