[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πώς να κρατήσουμε το συκώτι μας υγιές
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Το ήπαρ ή αλλιώς το συκώτι, είναι το "γενικό σύστημα καθαρισμού" του σώματός μας και αν είναι υγιές, διατηρεί ορμονικές ισορροπίες και εξουδετερώνει ουσίες που μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό μας.


Ο τρόπος και οι ρυθμοί της ζωής, μας κάνουν να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την πίεση του οργανισμού μας. Η καλή φροντίδα του συκωτιού μας, μπορεί να βελτιώσει τη γενική μας υγεία.

Δείτε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάστασή του, εάν αλλάξουμε 8 μικρές καθημερινές συνήθειες:

1. Μειώστε το αλκοόλ. Μπορεί να είναι κοινότοπο αλλά είναι αληθινό. Το αλκοόλ είναι εχθρός του ήπατος. Οι στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι πάνω από το 10% του πληθυσμού κάνει κατάχρηση του αλκοόλ.

2. Κάντε ένα εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας. Ειδικά αν το επάγγελμά σας είναι στον τομέα της υγείας και συναναστρέφεστε με κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

3. Πλένετε τα χέρια σας τακτικά και προσεκτικά. Η ηπατίτιδα είναι μια μολυσματική νόσος, που μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και από βρώμικα χέρια. Ειδικά εάν κάνετε ταξίδια, ή αν κυκλοφορείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή αν βρίσκεστε σε καθημερινή επαφή με πολύ κόσμο, μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας.

4. Λαμβάνετε καθημερινά βιταμίνη C. Η βιταμίνη C υπάρχει σε πάρα πολλά φρούτα και λαχανικά και είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Καθαρίζει το σώμα μας από τις τοξίνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

5. Μείωση της φαρμακευτικής σας αγωγής. Καλό είναι να αποφεύγετε τις περιττές ποσότητες φαρμάκων, όταν δεν είναι αναγκαίες. Οι περισσότεροι από μας λαμβάνουμε φάρμακα (κυρίως αναλγητικά) με το παραμικρό πόνο. Η συνεχιζόμενη χρήση φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο ήπαρ μας.

6. Τρώτε περισσότερα λαχανικά. Τα λαχανικά όπως και να τα καταναλώσετε (ωμά, βραστά, ή στον ατμό) μπορούν να συμβαίνουν στην σωστή λειτουργία του συκωτιού. Προτιμήστε περισσότερο σαλάτες και ξεχάστε τα τηγανιτά.

7. Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών τροφών. Ξεχάστε τα ζωικά λίπη, τις μαγιονέζες, τα λιπαρά κρέατα (αρνίσιο κρέας), τα αλλαντικά και τα κίτρινα τυριά.

8. Κάντε ασφαλές σεξ. Η χρήση προφυλακτικού μειώνει τον τρόπο μετάδοσης της ηπατίτιδας, καθώς και άλλων σεξουαλικών μεταδιδομένων επικίνδυνων νοσημάτων.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πώς να κρατήσουμε το συκώτι μας υγιές"

Leave a reply