[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μπρα ντε φερ Μέρκελ - Σαρκοζί για ΕΚΤ και ευρωομόλογα
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Παρίσι και Βερολίνο συμφώνησαν στην αλλαγή των συνθηκών της Ε.Ε. για καλύτερη οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, όχι όμως και σε έναν ενεργότερο ρόλο της ΕΚΤ ή στην έκδοση ευρωομολόγων.

Μπρα ντε φερ Μέρκελ - Σαρκοζί για ΕΚΤ και ευρωομόλογα

"Θα προτείνουμε μετατροπή των συνθηκών για να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη της ευρωζώνης ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ενσωμάτωση και σύγκλυση" δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί μετά το πέρας της σημερινής μίνι συνόδου κορυφής με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάριο Μόντι στο Στρασβούργο.

Παρά την πίεση που αναμενόταν να ασκήσει ο γάλλος πρόεδρος στην Α. Μέρκελ, εκμεταλλευόμενος το "φιάσκο" με τα γερμανικά ομόλογα, προκειμένου να πετύχει μια υποχώρηση από την καγκελάριο στο θέμα των ευρωομολόγων και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Μέρκελ δεν φάνηκε διατεθειμένη να κάνει πίσω.

Οι δυο ηγέτες μπορεί να συμφώνησαν στην μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών συνθηκών για την αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, ωστόσο οι αλλαγές αυτές "δεν θα αφορούν τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή της σε ένα ενεργότερο ρόλο της ΕΚΤ στην διάσωση των χωρών με προβληματικές οικονομίες καθώς και στην έκδοση ευρωομολόγων.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης ότι η υπεράσπιση του ευρώ θα γίνει με κάθε δυνατό τρόπο, αποφαινόμενη ότι η ευρωζώνη πληρώνει τις επιπτώσεις της "δημοσιονομικής χαλαρότητας".

Μπρα ντε φερ Μέρκελ - Σαρκοζί για ΕΚΤ και ευρωομόλογα

Από την πλευρά του ο Μάριο Μόντι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στην χώρα του, διαβεβαιώνοντας Παρίσι και Βερολίνο ότι είναι αποφασισμένος να μειώσει το ιταλικό χρέος ύψους 1,9 τρις ευρώ, δίνοντας παράλληλα ώθηση στην ανάπτυξη.

"Είμαστε αποφασισμένοι να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό μας το 2013" δήλωσε ο Μόντι, προσθέτοντας: "πρέπει να πάμε προς μια δημοσιονομική ένωση, αν θέλουμε σταθερότητα στην ευρωζώνη, απατούνται κανόνες και μηχανισμοί...σ' αυτό το πλαίσιο, τα ευρωομόλογα θα μπορούσαν να συμβάλλουν σημαντικά".


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μπρα ντε φερ Μέρκελ - Σαρκοζί για ΕΚΤ και ευρωομόλογα"

Leave a reply