[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Προς εξαγορά του κλάδου βωξίτη της S&B από την Αλουμίνιον
Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Σε αρχική συμφωνία κατέληξαν ο όμιλος Μυτιληναίου με την S&B για την σταδιακή απόκτηση του κλάδου Βωξίτη της δεύτερης από την Αλουμίνιον Α.Ε., η οποία είναι θυγατρική του ομίλου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η δραστηριότητα Βωξίτη της S&B στην Ελλάδα περνά στο έλεγχο της Αλουμίνιον Α.Ε., Δελφοί Δίστομον και δημιουργείται νέο σχήμα με την επωνυμία «Νέα Δ.Δ.» στην οποία η Αλουμίνιον Α.Ε. θα κατέχει αρχικά το 51%. Το υπόλοιπο 49% της S&B στη νέα εταιρεία θα αγοραστεί σταδιακά από την Αλουμίνιον μέσα σε διάστημα 30 μηνών. Η οριστικοποίηση των οικονομικών όρων και η υλοποίηση της συμφωνίας θα γίνει μετά το τέλος της διαδικασίας ελέγχων των δύο εταιρειών.

Για τη συμφωνία με την S&B, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την εταιρία μας, καθώς μετά από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, με την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων, θα ελέγχει η ίδια τη βασική της πρώτη ύλη, τον βωξίτη, κάτι που δεν είχε καταφέρει έως τώρα. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των μεταλλείων και σε αύξηση των εξαγωγών σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, και πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Η επένδυση σε μεταλλεία είναι μια επένδυση μακροπρόθεσμης απόδοσης. Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, που είναι σε ελληνική ιδιοκτησία από το 2005, με τη συμφωνία αυτή, αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη της στο μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της S&B, κ. Κρίτων Αναβλαβής, δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στη δραστηριότητα του βωξίτη τα τελευταία χρόνια, φροντίσαμε υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις, να αυξήσουμε την παραγωγική ικανότητα και την ετήσια παραγωγή της. Με ορατή πλέον την οικονομική ανάκαμψη της δραστηριότητάς μας στη Φωκίδα, είμαστε σε θέση να αναγγείλουμε την υπογραφή αρχικής συμφωνίας που διασφαλίζει τη μακροχρόνια βιωσιμότητα αυτής. Η δραστηριότητα του βωξίτη, που αντιπροσωπεύει περίπου 8% των πωλήσεων του ομίλου, εισφέρεται πλέον σε ένα νέο εταιρικό σχήμα, με πλειοψηφική συμμετοχή του μέχρι τώρα μεγαλύτερου πελάτη της, το οποίο είμαστε πεπεισμένοι πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ελληνικού βωξίτη, προς όφελος όλων των εργαζομένων στον κλάδο αυτό, καθώς και της Ελληνικής Οικονομίας. Η S&B θα συνεχίσει εστιασμένη στην παροχή βιομηχανικών λύσεων παγκοσμίως, αξιοποιώντας τις δραστηριότητές της διεθνώς, με στόχο την περαιτέρω βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξή της.»


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Προς εξαγορά του κλάδου βωξίτη της S&B από την Αλουμίνιον"

Leave a reply