[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γιορτινά «ραβασάκια» 650 ευρώ από την Εφορία για την έκτακτη εισφορά
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουν 200.000 οικογένειες καθώς η Εφορία, αντί για δώρο, θα στείλει λογαριασμούς για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς.

Συγκεκριμένα, τα «ραβασάκια» της Εφορίας αφορούν 212.000 άτομα που, κατά μέσο όρο, θα κληθούν να πληρώσουν 650 ευρώ για την έκτακτη εισφορά. Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει συνολικά 137 εκ. ευρώ από αυτήν την τελευταία παρτίδα, που προέκυψε από την εκκαθάριση των τελευταίων δηλώσεων του φόρου εισοδήματος του 2010.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει πρόσθετα έσοδα από όσους θα πάνε στις εφορίες να πληρώσουν τη δόση της έκτακτης εισφοράς που είχε ταχυδρομηθεί τους προηγούμενους μήνες.

Παράλληλα, οι φορολογούμενοι που απέκτησαν ή εκχώρησαν ακίνητο μέσα στο 2010 καλούνται να κάνουν υποβολή δηλώσεων Ε9 μέσω του TaxisNet. H διαδικτυακή εφαρμογή ξεκίνησε χτες να δέχεται δηλώσεις για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και σύμφωνα με τα στοιχεία έγιναν κιόλασ 1500 δηλώσεις ενώ υπάρχουν και 3000 προσωρινά αποθηκευμένες. Η εφαρμογή του Ε9 επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διορθώσουν λάθη στις δηλώσεις Ε9 της περασμένης διετίας, χωρίς πρόστιμο με τροποποιητικές δηλώσεις.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γιορτινά «ραβασάκια» 650 ευρώ από την Εφορία για την έκτακτη εισφορά"

Leave a reply