[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μαμούθ το κοίτασμα, αξίας 90 δισ. δολ., στην Κύπρο!
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Αναμένονται ανκοινώσεις από τον Πρόεδρο ΧριστόφιαΗ μοίρα της Κύπρου, της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, φαίνεται ότι μπαίνει σε μία νέα ιστορική τροχιά. Όλες οι πληροφορίες από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης συγκλίνουν στο ότι το κοίτασμα υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 12, στο οποίο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί γεωτρήσεις από την εταιρεία Noble Energy, είναι γιγαντιαιών διαστάσεων.

Οι σχετικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ύπαρξη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου αλλά και πετρελαίου, με την αμερικανική εταιρεία να έχει ενημερώσει ήδη την κυπραική κυβέρνηση, εκ μέρους της οποίας ο πρόεδρος Χριστόφιας είναι προγραμματισμένο να κάνει στις 15.00 ανακοινώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιέχει από 8 ΄ρωε 13 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Εάν το κοίτασμα αγγίζει τα 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με βάση τις σημερινές τιμές αγοράς, η αξία του φυσικού αερίου είναι σχεδόν 90 δισεκατομμύρια δολάρια!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου καταγράφει σήμερα άνοδο της τάξης του 8%, ενώ μέσα σε μία εβδομάδα τα κέρδη είναι 34% περίπου στον κυπριακό δείκτη.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μαμούθ το κοίτασμα, αξίας 90 δισ. δολ., στην Κύπρο!"

Leave a reply