[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Έφυγαν οι ΗΠΑ από το Ιράκ, από την πόρτα, αλλά μπήκαν από το παράθυρο. Διατηρούν την ασφυκτική στρατιωτική παρουσία τους, αντικαθιστώντας τους ένστολους οπλίτες με έναν «αόρατο» στρατό 17.000 μισθοφόρων ιδιωτικών επιχειρήσεων, τυπικά υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εξωτερικών.

Ανάμεσά τους προσμετρώνται 5.500 (ακριβώς όσοι πεζοναύτες αποχωρούν) μισθοφόροι ειδικών αποστολών, ένας σταθμός-μαμούθ της CIA, μια πρεσβεία-φρούριο στη Βαγδάτη που είναι σε έκταση μεγαλύτερη από το Βατικανό και άλλα δύο αντίγραφά της -ως προξενεία- στη Βασόρα και την κουρδική πρωτεύουσα Αρμπίλ στο Βορρά.

Με την -τυπική- αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ, η χώρα αυτή των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων αφήνεται με 4,5 εκατομμύρια ορφανά, με 600.000 άστεγα παιδιά, 1,5 εκατ. χήρες -το 10% του γυναικείου πληθυσμού-, με επίσημη ανεργία 28%, με κατεστραμμένη την υποδομή της και με ακατάπαυστα περιστατικά βίας.

Την ημέρα που ο Ομπάμα κήρυσσε τη λήξη του πολέμου, 11 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη, στο Ισακί, τη Μοσούλη και τη Φαλούτζα. Στην τελευταία μάλιστα, οι κάτοικοι πανηγύρισαν την αποχώρηση των Αμερικανών καίγοντας σημαίες των ΗΠΑ, γιορτάζοντας την ήττα των εισβολέων.

Τρεις ημέρες μόνο μετά την επίσημη αποχώρηση των Αμερικανών από τη χώρα, οι σουνίτες εγκαταλείπουν το Κοινοβούλιο κατηγορώντας τους σιίτες για συγκέντρωση εξουσιών.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ"

Leave a reply