[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συμφωνία Βαρδινογιάννη-Αράβων για τον Παναθηναϊκό
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Σε καταρχήν συμφωνία ήρθε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με το επενδυτικό κονσόρτσιουμ από τη Σαουδική Αραβία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο φάκελος που προσκόμισε ο Βλάσης Τσάκας είναι πλήρης, τα τραπεζικά έγγραφα για την ύπαρξη 15 εκατομμυρίων ευρώ, δεσμευμένων για το σύλλογο, είναι αξιόπιστα και πλέον το μόνο εμπόδιο που μένει να ξεπεραστεί είναι ο νόμος, ο οποίος απαγορεύει σε μη Ευρωπαίου πολίτες να ασχολούνται επενδυτικά με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αυτό θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα, καθώς το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέχρι την Τρίτη.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Γιάννη Βαρδινογιάννη σημειώνουν ότι υπάρχει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και το “αγκάθι” της μεταβατικής διοίκησης ξεπεράστηκε, καθώς οι υποψήφιοι επενδυτές δέχθηκαν να μην διαφοροποιηθεί το ΔΣ μέχρι να αλλάξει οριστικά η μετοχική σύνθεση.

Μόλις λοιπόν ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέπει σε αλλοδαπούς να εμπλακούν σε αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, θα μπει το ντιλ στην τελική του ευθεία. Αυτό αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα, σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο. Ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε στον NovaΣΠΟΡ FM: “Αυτό που απασχολεί τους επενδυτές είναι τι θα γίνει με την Ευρώπη. Αν δεν κλείσει αυτό το θέμα, θα είναι πολύ δύσκολο να τραβήξει η Ελλάδα επενδυτές από το εξωτερικό, σε κάθε μορφή δραστηριότητας. Αυτό που απαιτείται είναι να δούμε πώς θα γεμίσει το ταμείο με την ανάπτυξη. Αν δεν έχει ήδη κατατεθεί το νομοσχέδιο, θα κατατεθεί μέχρι το πρωί της Τρίτης. Με ρωτάνε κι εμένα αν θα έρθει ο πρίγκιπας. Έτσι εκφυλίζεται η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Η δυνατότητα σε αλλοδαπούς να επενδύσουν είναι μόνο μία πτυχή του νομοσχεδίου”.

Τσάκας: Παίρνουμε τον Παναθηναϊκό
Λίγη ώρα αργότερα, με γραπτή του δήλωση, ο Βλάσης Τσάκας έστειλε γραπτή δήλωση με την οποία υποστηρίζει ότι μόλις ψηφιστεί ο νόμος, ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει αυτόματα σελίδα: "Εχουμε τη χαρά να αποχαιρετούμε τους Υψηλά Προσκεκλημένους μας μετά την ολιγοήμερη παραμονή τους στη Χώρα μας έχοντας αποκομίσει την απόλυτη ικανοποίηση τους για τις επαφές μας με την πλευρά Βαρδινογιάννη.
Η πρόθεση μας ξεκάθαρη: με την αλλαγή του Νόμου 2725/99 η συμμετοχή μας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι δεδομένη και αμετάκλητη. Ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα με ένα πλάνο που θα ικανοποιήσει και τον πιο δύσπιστο οπαδό μας και αυτό θα ανακοινωθεί την ημέρα της επίσημης ανάληψης των ηνίων της ΠΑΕ.
Μέχρι και την ψήφιση του σχετικού Αθλητικού Νόμου δεν θα υπάρξει κάτι άλλο ανακοινώσιμο από την πλευρά μας και παρακαλώ αυτό να γίνει σεβαστό. Ευχόμαστε από καρδιάς καλές γιορτές".


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Συμφωνία Βαρδινογιάννη-Αράβων για τον Παναθηναϊκό"

Leave a reply