[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Με σφραγίδα Σιαλμά η ΑΕΚ 2-0 τον Λεβαδειακό! -Νίκες για Αστέρα Τρίπολης, Εργοτέλη
Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την δέκατη νίκη της στο πρωτάθλημα σημείωσεη ΑΕΚ, η οποία με δύο γκολ του Δημήτρη Σιαλμά (34', 71'), νίκησε εκτός έδρας 2-0 τον Λεβαδειακό για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Ομως ο σκόρερ των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε στο 82' με 2η κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς, χωρίς κάτι σημαντικό μέχρι το πρώτο 25 λεπτό. Κάπου εκεί ο Λεβαδειακός άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή τους και απείλησε με σουτ του Ζησόπουλου στο 26', που έφυγε ελάχιστα άουτ και του Κόρμπου στο 30' που απέκρουσε με δυσκολία ο Κωνσταντόπουλος. Κι ενώ η ΑΕΚ έδειχνε μουδιασμένη μέσα στο γήπεδο, ήρθε στο 34' ο Σιαλμάς με ατομική προσπάθεια και σουτ στην απέναντι γωνία να της δώσει το προβάδισμα.

Δυνατά μπήκε ο Λεβαδειακός στο β' ημίχρονο και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κωνσταντόπουλου, κυρίως με τον Πόποβιτς, όμως όποτε βρέθηκε σε θέση βολής σούταρε άουτ, ενώ στο 63' και σε κεφαλιά του Τομάς, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση. Κι όπως στο α' ημίχρονο, έτσι και στο β', ο Σιαλμάς «χτύπησε» σε ανύποπτη στιγμή, καθώς πετάχτηκε σε φάουλ του Κάρλος στο 71' και με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ουσιαστικά το ματς κάπου εκεί τελείωσε, όμως η συνέχεια σημαδεύθηκε από την αποβολή του σκόρερ της ΑΕΚ με 2η κίτρινη κάρτα στο 82'. Στο 89' ακυρώθηκε γκολ του Ναπολεόνι ως οφ σάιντ κι έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 82' Σιαλμάς (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζαουί, Πόποβιτς, Ναπολεόνι - Σιαλμάς, Καράμπελας, Μπέλεκ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας (76' Σουμπίνιο), Μελισσάς, Ζουρούδης (67' Ναπολεόνι), Ζησόπουλος, Ζαουί (46' Βασιλείου), Φαβάλι, Λισγάρας, Κόρμπος, Πόποβιτς.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Μπέλεκ, Λεονάρντο (51' Λαγός), Χοσέ Κάρλος (79' Γκερέιρο), Σιαλμάς, Ρίκκα (58' Μάκος), Καράμπελας, Γεωργέας.



Νίκες για Αστέρα Τρίπολης, Εργοτέλη


Τρεις πολύτιμους βαθμούς που ενδεχομένως να αποδειχθούν «χρυσοί» στην συνέχεια του πρωταθλήματος, πήρε απόψε ο Αστέρας στην Τρίπολη, καθώς σε αγώνα για την 16η ημέρα της Σούπερ Λίγκα, επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού.

Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση κύλησε το πρώτο 20λεπτο, αφού καμμία ομάδα δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της. Ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων είχε ο Αστέρας, με τον Μπρέσκα να σουτάρει στο 24` από το ύψος της περιοχής και τον Μπλάζιτς να αποκρούει εντυπωσιακά. Δέκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ, όταν ο Πιπίνης μπήκε στην περιοχή και με σέντρα-σουτ αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Τρίπολης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και ειδικότερα τον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και με πρώτιστο στόχο να περιορίσουν επιθετικά τον Παναιτωλικό, κράτησαν την πολύτιμη νίκη. Μάλιστα στο 72` έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Μπλάζιτς μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Μάριο Μπρέσκα, σε μία από τις ελάχιστες αξιόλογες φάσεις του δεύτερου 45λεπτου.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες : Ουσέρο, Παλαιολόγος, Ετζεγκουέλε, Πουλίδο, Καμαρά, Πασάς

Συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης (46` Ναβάρο), Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης (80` λ.τρ. Φορμίκα), Μπρέσκα, Χουανίτο, Αργυρόπουλος, Ράγιος, Ουσέρο (70` Λαδάκης), Περόνε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Σιόντης (46` Μουμίν), Ετζεγκουέλε, Ντολεζάι, Παλαιολόγος, Καμαρά, Μητρόπουλος, Ρότσα, Κούσας, Μπουμάλ (52` Καραμαλίκης), Πασάς (68` Θεοδωρίδης)
.


Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-0

Πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει όσο νωρίτερα γίνεται στην Σούπερ Λίγκα, πέτυχε απόψε ο Εργοτέλης, καθώς σε αγώνα για την 16η ημέρα, επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου.

Με τον Εργοτέλη να έχει ανούσια εδαφική υπεροχή κύλησαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, μέχρι το 14` όπου η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε. Ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου, ανετράπη από τον Τσότσαλιτς και ο Στυλιαρας έδειξε την «άσπρη βούλα». Ο Λεάλ έστησε την μπάλα, πλάσαρε τον Σιδεράκη και έδωσε προβάδισμα στον Εργοτέλη. Στην συνέχεια, ο Πανιώνιος προσπάθησε ν΄ανέβει πιό ψηλά και να δημιουργήσει φάσεις, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τουναντίον, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Κατσικοκέρης στο 38` έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Σιδεράκη.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως οι παίκτες του Μάντζιου δεν είχαν αποτέλεσμα στην τελική προσπάθεια. Από την πλευρά τους, οι Κρήτες διατήρησαν τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή και κράταφεραν να κρατήσουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, αφού με κεφαλιά ο Ομο στο 74` έστειλε την μπάλα έξω από την εστία του Πίρσον.

Διαιτητής: Στυλιαρας (Αιτ/νιας)

Κίτρινες : Σάμαρης, Φραγκουλάκης, Τζούνιορ, Κούτσι, Βίσιο, Ομο, Γιαλούσης

Συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Μπέτο (77` Κυριακίδης), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Τζούνιορ, Τζανακάκης (72` Γιαλούσης), Λεάλ, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης (89` Μπούντιμιρ).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρος, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Πετκάκης, Όμο, Κολοβός (44` Αμπντουλάγεφ), Γουνδουλάκης (79` Σταυροαθανασόπουλος), Σάμαρης, Σκέμπρι, Κούτσι.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Με σφραγίδα Σιαλμά η ΑΕΚ 2-0 τον Λεβαδειακό! -Νίκες για Αστέρα Τρίπολης, Εργοτέλη"

Leave a reply