[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κρίσιμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την κατάσταση της οικονομίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα και από τις συναντήσεις με τους ελεγκτές της Τρόικας, καθώς και των νέων μέτρων και διαρθρωτικών παρεμβάσεων που θα απαιτηθούν προκειμένου να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ ανάμεσα στην χώρα και τους δανειστές της παρουσιάζει από τις 15.00 σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου σε διευρυμένη υπουργική σύσκεψη ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Στην σύσκεψη, δεν έχουν κληθεί μόνο υπουργοί με τομείς ευθύνης αυξημένου δημοσιονομικού ενδιαφέροντος (Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας) αλλά και άλλα μέλη της κυβέρνησης, καθώς η οικονομία της χώρας ισορροπεί πλέον σε πολύ λεπτό σημείο ανάμεσα στην χρεοκοπία και στην επιβίωση, όπως άλλωστε έχει καταστεί σαφές και από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.

"Θα γίνει πλήρης ανάλυση της κατάστασης στην οικονομία, με βάση και τα όσα έχει διαπιστώσει η Τρόικα" αναφέρει στο protothema.gr αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Είναι σαφές ότι επί τάπητος θα τεθούν οι παρεμβάσεις και τα δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για να κλείσει η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού του 2011 η οποία, παρά τη βελτίωση του Δεκεμβρίου, είναι της τάξης των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Επιπλέον, η ουσιαστική επικαιροποίηση του Μνημονίου θα οδηγήσει σε αναθεώρηση των στ6όχων και του προϋπολογισμού της τρέχουσας χρονιάς, ενώ όλες αυτές οι παράμετροι θα εξετασθούν και υπό το πρίσμα των νέων - ανεπίσημων για την ώρα - εκτιμήσεων των ελεγκτών, κατά τις οποίες ηύφεση θα διατηρηθεί στην ελληνική οικονομία και κατά την επόμενη χρονιά.

Και, βεβαίως, είναι προφανές ότι, με φόντο τις διαπργματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση, θα γίνει συζήτηση και για τη μείωση του μέσου μισθολογικού κόστους και στον ιδιωτικό τομέα, για την οποία φέρεται να πιέζει η Τρόικα. Μία Τρόικα η οποία αναμένεται να έχει αύριο συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κρίσιμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου"

Leave a reply