[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Επανέρχεται η κυβέρνηση για το «ψαλίδι» στις επικουρικές
Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Όλα τα ανοιχτά ζητήματα -μισθολογικό ασφαλιστικό κ.α - θα τεθούν στις αυριανές, διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΒΕΕ, κ.ά).

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κουτρουμάνης, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του με τον κ. Παπαδήμο, η κυβέρνηση δεν θέτει κόκκινες γραμμές, αλλά "το καλύτερο για όλους είναι να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό ζήτημα", ενώ, αναφορικά με την απαίτηση της Τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού, τόνισε ότι αυτό το θέμα δεν απασχολεί άμεσα την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα ζητήματα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και τη μείωση του ΦΠΑ.

Αναφορικά με τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε να επιμένει στη διευθέτηση του ζητήματος μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και στην πρότασή του για περιορισμό ως λύση του προβλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ίδιος πρότεινε μία διευθέτηση και πώς δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα είναι κλιμακωτή (η μείωση στις επικουρικές).

Όσο για τις διαφωνίες της ΝΔ, υπογράμμισε ότι έχει δώσει όσα στοιχεία ζητήθηκαν και περιμένει προτάσεις.

Σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, εξέφρασε την απορία του για τους λόγους των κινητοποιήσεών τους όταν, όπως είπε, "γνωρίζουν εδώ και ένα μήνα ότι στις 5 Ιανουαρίου θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΠΥ και στις 23 Ιανουαρίου από τον ΟΓΑ".

"Είναι απαράδεκτο να ζητούν από τους συνταξιούχους να πληρώνουν τα φάρμακα, όταν το ΙΚΑ για παράδειγμα δεν τους χρωστά ευρώ" είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, με αφορμή ερώτηση αν θεωρεί υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις τους, είπε ότι δεν έχει τέτοια στοιχεία, αλλά "φαίνεται να τους ενοχλεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η μείωση του ποσοστού κέρδους τους, που είναι δίκαια".

Σε ανακοίνωσή της εν όψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, η ΓΣΕΕ διευκρινίζει εκ των προτέρων ότι δεν έχει πρόθεση και ούτε πρόκειται να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τον κατώτατο μισθό και γενικότερα ζητήματα περικοπών σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για τη ΓΣΕΕ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αντικείμενο διαλόγου μπορούν να αποτελέσουν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, καθώς και μέτρα που θα ανατρέπουν την υφεσιακή και αναποτελεσματική πολιτική των αδίκων και σκληρών δεσμών του μνημονίου.

Την Πέμπτη προγραμματίζεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι εκκρεμότητες που δεν έχουν μέχρι τώρα διευθετηθεί

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Επανέρχεται η κυβέρνηση για το «ψαλίδι» στις επικουρικές"

Leave a reply