[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τη Δευτέρα θα γυρίσει σελίδα ή θα αλλάξει κεφάλαιο η Ιστορία της χώρας;
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Γράφει η Νάνσυ Καλαφάτη


Οι Ποιητές στην αρχαία Ελλάδα, μέσα από την πλοκή των μύθων και την εμπλοκή των ηρώων τους, έδιναν παραδείγματα νουθεσίας, έπαιρναν σαφείς θέσεις για τεκταινόμενα στην Πολιτεία, διακωμωδούσαν τους φαύλους πολιτικούς και όριζαν ακόμη και μέσα από το τραγικό διαχρονικές αξίες!.

Στην Ελλάδα του σήμερα, οι τραγωδίες είναι πολλές, με συγγραφείς που κρύβονται πίσω από "ψευδώνυμα" και αντιποιούνται τον τίτλο του τιμίου!

Ο θύτης, δεν είναι παρά ένα σαθρό πολιτικό σύστημα με σκάρτους διαχειριστές και θύμα σχεδόν έναν ολόκληρο λαό. Οι εξαιρέσεις από τον κατάλογο των θυμάτων- κατά παράδοξο τρόπο- δεν αφορούν στους έγκριτους, αγαθούς και συνετούς πολίτες. Συνήθως επιπλέουν και διασώζονται οι διαπλοκείς, οι διαπλεκόμενοι, οι λήσταρχοι, οι κλέφτες και οι μικρο-κλέφτες, οι απατεώνες και οι απατεωνίσκοι και οι λοιποί της ίδιας συνομοταξίας.

Στις αρχαίες τραγωδίες υπήρχαν και οι τυραννικές για τους φταίχτες Ερινύες, οι οποίες σε τυχόν ειλικρινή μεταμέλεια, γίνονταν Ευμενίδες....Οι τύψεις κατέτρεχαν τους ενόχους... Ασυλία οι εγκληματίες έβρισκαν μόνον στους Ναούς, αρκεί να αφιερώνονταν ψυχή τε σώματι στους Θεούς και να μη δρασκέλιζαν για το υπόλοιπο της ζωής τους την πύλη εξόδου!

Στη σημερινή "ελληνική τραγωδία" δεν υπάρχουν τύψεις και μετάνοιες ενόχων!Δεν υπάρχει περίπτωση να ταραχθεί ο ύπνος τους από τις τρομαχτικές Ερινύες...Δε βλέπουν εφιάλτες... Δεν πρόκειται να ζητήσουν συγνώμη ή να παραδεχθούν το λάθος τους...Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ανήκουν στο "μέτριο"που μας υπέβαλλαν και αγωνίζονται φονικά να το διατηρήσουν, για να διατηρηθούν..

Δε θα κρυφτούν γιατί είναι ξετσίπωτοι και βεβαίως δεν πρόκειται να εκλείψουν, γιατί από καταβολής κόσμου το κακό, είναι το αναγκαίο αντιστάθμισμα του καλού...

Ούτε η καταιγιστική και ραγδαία μεταβολή των καταστάσεων τους τρομάζει, γιατί είναι προειδοποιημένοι...Επειδή ήρθαν, ακριβώς, για να εφαρμόσουν το καταιγιστικό και ραγδαίο ΑΘΛΙΟ.

Δεν έχουν οίκτο... Δεν αισθάνονται ντροπή και τρόμο...Γιατί για να παραχθούν ακόμη και ακραία συναισθήματα στην ψυχή ενός ανθρώπου, πρέπει να είναι και να αισθάνεται άνθρωπος!

Τους τελευταίους μήνες, μέρες, ώρες, το κουβάρι της διαπλοκής ξετυλίγεται μπροστά μας,σε διάφορα σημεία της χώρας και για ποικίλες εγκληματικές περιπτώσεις.

Το καράβι βλέπουμε να εγκαταλείπεται από όλα αυτά τα τρωκτικά, που ταλάνισαν την Ελλάδα, πολλές φορές δίνοντας όρκο στο Θεό, ότι θα φυλάσσουν το εργαλείο της

Δημοκρατίας,δηλαδή το Σύνταγμα, προς όφελος της πατρίδας!

Όμως η επιορκία, είναι ίδιον των ψευτών κι εμείς συναντήσαμε πολλούς ψεύτες και ακούσαμε μύρια ψέματα και παραπλανητικά λόγια, από τα στόματα πάρα πολλών από εκείνους οι οποίοι σήμερα, κρατούν με τις υπογραφές τους σε ομηρεία, μια χώρα με έναν πανάρχαιο πολιτισμό, τη χώρα που ξεκίνησε την παγκόσμια Ιστορία,την Ελλάδα των Ελλήνων και των Εθνών!

Για τους περισσότερους πολιτικούς μας ταγούς, ο ναός της Δημοκρατίας-η Βουλή- δεν είναι παρά η σκηνή ενός θεάτρου, όπου δίνουν συχνές παραστάσεις κακοί ηθοποιοί και χείριστοι κομπάρσοι.

Ένας- ένας, καλοπληρωμένος κακός ηθοποιός-υπηρέτης μας, αποκαλύπτεται και το πρώτο που κάνει, είναι να επιρρίπτει τις ευθύνες για λάθη του, στους δίπλα!

Εξαιρώντας πρωτίστως τον εαυτόν του, σε μα προσπάθεια το τομάρι του να διασωθεί πρώτο από στον καταποντισμό. Αυτοί δεν έχουν αντίληψη ούτε για την τεράστια αξία της σιωπής...

Καλύτερα, γιατί αν τη γνώριζαν αυτήν την αξία, πιθανόν και να την εμπορεύονταν,όπως όλα τα άλλα!

Όμως ούτε οι "λιγομίλητοι" της φάρας τους μπορούν να διασώζονται πλέον: Aκριβώς επειδή σώπαιναν, ενώ έπρεπε να μιλάνε και μάλιστα δυνατά και αποκαλυπτικά !

Σωπαίνουν ακριβώς, γιατί η συνωμοσία απαιτεί σιγή και σκοτάδι...

Μοναδικό τους καθήκον είναι, η διεκπεραίωση κατ΄ εντολή άλλων: Αυτών που προΐστανται στο σχέδιο δράσης, εναντίον τούτης της έρμης πατρίδας...

Εμείς όμως δεδοξάζουμε "παράλογους Θεούς" ! Ούτε επιτρέπουμε τη δοκιμασία του Αβραάμ ώστε να σφάξουμε τα παιδιά μας, μέσα σε "διαδικασία" προτροπής και υποδούλωσης.

Τα σπλάχνα μας τα προσέχουμε! Τα θέλουμε ζωντανά, χρήσιμα, αισιόδοξα και με συνέχεια ! Γιατί είναι η συνέχειά μας!

Πάντως, για τις γενιές μετά το 74, εκκρεμεί μια τεράστια ανεξόφλητη οφειλή : Να αποτίσουμε φόρο τιμής στην Ελλάδα μας, στους προγόνους μας, στα κόκαλα των παππούδων και των πατέρων μας που χάθηκαν "υπέρ βωμών και εστιών"! Παραλείψαμε να τιμήσουμε όσο τους άξιζε, εκείνουν που πάλεψαν για την προκοπή αυτού του τόπου!

Γι αυτό και οφείλουμε τούτες τις ώρες, να σταθούμε όρθιοι, ψύχραιμοι, υπερήφανοι, μονοιασμένοι και -προπάντων -κατασταλαγμένοι για τον σκληρό μεν, αλλά όχι μάταιο τούτη τη φορά, αγώνα!

Μέχρι τη Δευτέρα μάλλον θα γνωρίζουμε ΤΙ, πόσα και μέχρι πότε θα χρωστάμε!

Τη Δευτέρα που μάλλον θα επέλθουν και άλλες συμφωνίες στη διάσκεψη του Eurogroup.

Τότε ίσως και να πέσουν ολότελα τα προσωπεία!

Τότε πιθανόν και να πληροφορηθούμε " γιατί μαδάν τη μαργαρίτα της Ελλάδας" οι...φίλοι; Από έρωτα ή από μίσος!

Όμως εμείς οι Έλληνες μπορούμε την τραγωδία να την κάνουμε αρχή μιας υπέροχης εποχής, αν το θελήσουμε και ας μας λένε απαίδευτους για τα σοβαρά!

Καιρός να ξεκαθαρίσουμε επίσης, ότι ο μύθος της "αναγέννησης του Φοίνικα" δεν ανήκε σε στρατοκράτες- δικτάτορες, αλλά στη αισιόδοξη πλευρά της Ελληνικής μυθολογίας!

Κάποιοι τον δανείστηκαν τον μύθο, γιατί τους συνέφερε και εμείς στη συνέχεια τον προσπεράσαμε για να μη μας παρεξηγούν...

Εμείς πάντως πάθαμε αλλά μάθαμε, έτσι δεν είναι; Γνωρίζουμε επίσης ότι ο από μηχανής Θεός δεν πρόκειται να έρθει και για το λόγο αυτό ακούμε μόνον την προτροπή της Θεάς της Σοφίας: Συν Αθηνά και χείρα κίνει...

Σε λίγα χρόνια οι Μερ-κοζί, ο Νταλάρα , ο Στρος Καν, ο Σόρος και οι άλλοι βρικόλακες, δε θα υπάρχουν! Θα παραμείνουν μόνον ονόματα στην ιστορία της Ευρώπης ή το πολύ να συμπεριληφθούν στο κεφάλαιο που θα αποκαλύπτει ποιοι και γιατί με την Ελλάδα έπαιξαν φαύλα!

Οι πολιτικές και οι ιστορία μεταλλάσσονται και πολλάκις επαναλαμβάνονται...Μάλιστα λένε ότι όσοι μελετάνε καλά Ιστορία, γίνονται κατά κάποιον τρόπο προφήτες για μελλοντικές καταστάσεις.

Έτσι λοιπόν εμείς οι Έλληνες, μπορούμε να προφητεύσουμε- και να διορθώσουμε- το μέλλον μας.

Διδαχθήκαμε με πολλούς και πικρούς τρόπους την "ιστορία" και με ψυχραιμία περιμένουμε και τις "μωρές" και τις καλές παρθένες και τις..Σειρήνες τις προσπερνάμε με βουλωμένα αυτιά, για να μην μας πλανέψουν!

Μια απορία έχω πάντως ,όπως κι εσείς πιστεύω: Προς τι η τόση μεγάλη αχαριστία σε βάρος της Ελλάδας και του Λαού της, κυρίως από Έλληνες, που τούτος εδώ ο τόπος τους ανέδειξε;

Τι παραπάνω τους πρόσφεραν οι "άλλοι" ώστε να φανούν τόσο μικροί και κατώτεροι των περιστάσεων; Πλούτο με δόξα και δάφνες; Και που θα τα χρειαστούν; Τι θα τα κάνουν όταν θα φύγουν ή πόσο τα απόλαυσαν επί γης;Και ο καλός λόγος της ιστορίας; H υστεροφημία τους; Η "ύστερη καλή φήμη", αυτό που λέει απλά ο λαός ότι: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα;

Τη Δευτέρα λοιπόν θα δούμε αν θα γυρίσει σελίδα ή θα αλλάξει κεφάλαιο η Ιστορία μας...

Τη Δευτέρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε από άλλη σκοπιά και τα... ποντίκια και τους μετανοημένους! Αλλά εμείς δε θα επιτρέψουμε άλλη φορά να μας παραπλανήσουν και να μας εμπαίξουν...Έτσι δεν είναι;


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τη Δευτέρα θα γυρίσει σελίδα ή θα αλλάξει κεφάλαιο η Ιστορία της χώρας;"

Leave a reply