[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κ.Σκανδαλίδης: Δεν θα μπει φόρος ή «χαράτσι» στην αγροτική γη
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η κυβέρνηση έσπευσε να καθησυχάσει τους φόβους των αγροτών -και όχι μόνο- για αύξηση της φορολογίας, ενόψει και των πρώτων κινητοποιήσεων των αγροτών στην Θεσσαλονίκη, στις 4 Φεβρουαρίου

Κ.Σκανδαλίδης: Δεν θα μπει φόρος ή «χαράτσι» στην αγροτική γη

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση ούτε πολύ περισσότερο απόφαση να επιβληθεί φορολογία στην αγροτική γη, μιλώντας στην Βουλή την Τετάρτη.

Η διάψευση αφορά και την πιθανότητα να λάβουν οι ιδιοκτήτες αυτής της γης λογαριασμό ΔΕΗ που να περιλαμβάνει το έκτακτο «χαράτσι» για τα ακίνητα, διευκρίνισε, εάν εντός του αγροτεμαχίου υπάρχει κτίσμα με ηλεκτροδότηση. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό αποδεικτικό (διαφορετικό από την άδεια λειτουργίας) που να βεβαιώνει την αγροτική χρήση του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι οι τόνοι από τους αγροτοσυνδικαλιστές έχουν ανέβει επικίνδυνα τις τελευταίες εβδομάδες. Στη Θεσσαλονίκη στις 4 Φεβρουαρίου και με αφορμή τη διεθνή έκθεση «Agrotica», οργανώνεται συλλαλητήριο και ουσιαστικά ανοίγει δυναμικά νέος κύκλος με κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα την βελτίωση του εισοδήματός τους μέτα τη μείωση του κόστους και την αύξηση των εσόδων.

Βασικό διεκδικητικό πλαίσιο για το «θερμό» -όπως προοιωνίζεται- τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αποτελεί η διαμαρτυρία για την αύξηση των ασφαλίστρων που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ, όπως επίσης και μιας σειράς άλλων υποχρεώσεων, εξαιτίας των οποίων οι αγρότες έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση. Για τον ΕΛΓΑ μάλιστα ζητούν να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει 100% τις ζημίες των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κ.Σκανδαλίδης: Δεν θα μπει φόρος ή «χαράτσι» στην αγροτική γη"

Leave a reply