[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι «γήινοι αμμόλοφοι» του Τιτάνα
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στον δορυφόρο του Κρόνου υπάρχουν περιοχές που μοιάζουν με τις ερήμους της Γης
Οι «γήινοι αμμόλοφοι» του Τιτάνα
Καλλιτεχνική απεικόνιση των ερήμων του Τιτάνα που μοιάζουν με αυτές στη Γη


Η μελέτη των εικόνων που έστειλε από τον Τιτάνα το διαστημικό σκάφος Cassini δείχνει ότι ο δορυφόρος του Κρόνου διαθέτει κάποιες περιοχές που μοιάζουν με τις ερήμους στη Γη. Υπάρχουν μάλιστα σε αυτές κάποιοι σχηματισμοί που μοιάζουν με τους αμμόλοφους των ερήμων.

Οι έρημοι του Τιτάνα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν τον Τιτάνα οι περιοχές που μοιάζουν με τις ερήμους της Γης καλύπτουν έκταση ανάλογη με εκείνη των ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν οι σχηματισμοί δεν αποτελούνται φυσικά από άμμο αλλά από παγωμένους υδρογονάνθρακες. Το ύψος τους είναι περίπου 100 μέτρα και η διάμετρος τους κοντά στα δύο χλμ. Η μελέτη αυτών των σχηματισμών θα φωτίσει τις μυστηριώδεις καιρικές συνθήκες του δορυφόρου και θα προσφέρει νέα στοιχεία για την κλιματική και γεωλογική του ιστορία.

Η μελέτη του Τιτάνα και η ανακάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων για αυτόν θεωρείται εξαιρετικά σημαντική επειδή οι ειδικοί θεωρούν ότι ο δορυφόρος βρίσκεται σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Γης στη βρεφική της ηλικία. Μέσω αυτής θα μπορέσουμε να μάθουμε πολλά για το παρελθόν του πλανήτη μας αλλά και να προβλέψουμε το μέλλον του Τιτάνα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι «γήινοι αμμόλοφοι» του Τιτάνα"

Leave a reply