[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μολότοφ και χημικά μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη - Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την Βουλή
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

- Κουκουλοφόροι πετάνε μολόφοτ και τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά
- Ένας αστυνομικός ελαφρά τραυματίας
- Χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά των νέων μέτρων


ΩΡΑ 17:53 Νέα επίθεση κουκουλοφόρων στους αστυνομικούς σε Αμαλίας και Βασ.Σοφίας. Βροχή από μολότοφ και δακρυγόνων. Οι κουκουλοφόροι πετούν μολότοφ, πέτρες και ξύλα. Απαντούν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης οι αστυνομικοί.


ΩΡΑ 17:45 Πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικό φυλάκιο στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Με δακρυγόνα απάντησαν τα ΜΑΤ.
Ένας ελαφράς τραυματίας αστυνομικός.




ΩΡΑ 17:35 Ένταση έξω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κουκουλοφόροι πετούν αντικείμενα στα ΜΑΤ. Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Χιλιάδες πολίτες όμως διαδηλώνουν ειρηνικά.




ΩΡΑ 17:15 Τα ΜΑΤ αφήνουν μια γυναίκα να περάσει από τον κλοιό και να πάει στο μνημείο το Αγνώστου Στρατιώτη και να αφήσει μια σημαία.





ΩΡΑ 16:35 Η Λεωφ.Αμαλίας γεμάτη απλούς πολίτες...

ΩΡΑ 16.38 Η Αμαλίας έχει γεμίσει με κόσμο
ΩΡΑ 16.38 Η Αμαλίας έχει γεμίσει με κόσμο

Τα ραντεβού των συνδικάτων ήταν στις 5 το απόγευμα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγαμτοποιεί την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

ΩΡΑ 15.45 Κλειστή η Αμαλίας και η Πανεπιστημίου
ΩΡΑ 15.45 Κλειστή η Αμαλίας και η Πανεπιστημίου



Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει: «Αυτή την κρίσιμη στιγμή που διακυβεύονται βασικά και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα όπως ο θεσμός των ΣΣΕ πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα συνδικάτα στη βάση των κοινών εργατικών προβλημάτων.

ΩΡΑ 15.45 Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά απο τη Βουλή
ΩΡΑ 15.45 Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά απο τη Βουλή


Από χθες πάντως, μπήκε σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της Αστυνομίας για το συλλαλητήριο του Συντάγματος, με αυξημένη αστυνόμευση, περιπολίες, αλλά προληπτικούς ελέγχους.

ΩΡΑ 15.40 Διμοιρίες έχουν αποκλείσει τη Β. Σοφίας πριν απο την είσοδο της Βουλής
ΩΡΑ 15.40 Διμοιρίες έχουν αποκλείσει τη Β. Σοφίας πριν απο την είσοδο της Βουλής

Η κυβέρνηση φοβάται τους “ένθερμους” κουκουλοφόρους και γι’ αυτό όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Και αυτό για να μην ζήσουμε και πάλι στο Σύνταγμα τις εικόνες του καλοκαιριού όπου θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο αλλά και τις πολύωρες οδομαχίες μεταξύ ΜΑΤατζήδων και νεαρών. Τότε που έπεσαν 2.000 χημικά και 100άδες βόμβες κρότου-λάμψης.

Δεκάδες διμοιρίες περιμετρικά του κοινοβουλίου
Δεκάδες διμοιρίες περιμετρικά του κοινοβουλίου

Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, που ίσως θα ξεπερνά τις 5.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη. Επίσης έχουν δοθεί σαφείς εντολές να μην πέσουν δακρυγόνα στις εισόδους του Μετρό.

Και ίσως γι αυτό το λόγο το Μετρό στο Σύνταγμα είναι ήδη κλειστό από το πρωί ενώ έκλεισαν στις 14:00 και οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Πανεπιστήμιο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη (από την περασμένη Πέμπτη) της Νομικής, επί της οδού Σίνα, από ομάδες φοιτητών και πολίτες. Οι καταληψίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι η Νομική θα είναι το «κέντρο δράσεων στο πλαίσιο του θερμού τετραημέρου και της γενικής απεργίας που θα γίνει». Και γι’ αυτό εκτιμούν πως πρέπει να δοθεί προσοχή στο «στρατηγείο της Νομικής», όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν, για το ενδεχόμενο να παρεισφρήσουν στον χώρο της κατάληψης «μπαχαλάκηδες» και άτομα που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια.

Αξίζει να τονιστεί πως η ευρύτερη περιοχή του κέντρου θα είναι απαγορευμένη ζώνη για τα αυτοκίνητα. Ο «αποκλεισμός» των οχημάτων θα απλώνεται από τη Συγγρού μέχρι την Κατεχάκη και από την Πειραιώς μέχρι την Πατησίων .

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τη φρούρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ της Βουλής και εκεί θα ανέβει το τείχος-κάγκελο από πλεξιγκλάς. Για το Κοινοβούλιο σχεδιάστηκε ειδικό πλάνο, καθώς αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των διαδηλωτών.


Συγκεκριμένα:

- Από νωρίς το μεσημέρι (το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 17:00) θα λαμβάνουν μέτρα 5.000 ένστολοι. Από αυτούς, οι 2.000 θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (ένα είδος ήπιων ΜΑΤ)) και 25 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).

- Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ θα ενεργούν περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, κρατικής και Τροχαίας.

- Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

- Εισαγγελείς χωρισμένοι σε δύο βάρδιες βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μολότοφ και χημικά μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη - Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την Βουλή"

Leave a reply